Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ολοκληρώθηκε η χειμερινή καμπάνια της Βίδας για το Γυναικείο Ζήτημα

Η χειμερινή καμπάνια της Βίδας για το Γυναικείο ζήτημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα στον Μάρτη. Τυπώθηκαν Δελτία (νο2) και ανακοινώσεις σε 2.500 τμχ και μοιράστηκαν κατά κύριο λόγο σε γυναίκες σε συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ.

Στο Δελτίο περιλαμβάνονται τα παρακάτω κείμενα, που έχουν δημοσιευτεί στη Βίδα (τχ33) και στο Prolet connect:

Μοιράστηκε στη μαζική αντανακλαστική διαδήλωση που έγινε στο Σύνταγμα για το βιασμό της Γεωργίας σε ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη (21/1), στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι (29/1), στην πλατεία Γκύζη και στο Πεδίο του Άρεως (30/1), σε καφετέριες και χώρους εστίασης στα Εξάρχεια (6/2), στην πορεία Ενάντια στη συγκάλυψη των βιαστών στο κέντρο της Αθήνας (10/2).

Χιλιάδες δελτία και ανακοινώσεις δόθηκαν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας (πλ. Κλαυθμώνος, Σταδίου, Προπύλαια, Ακαδημίας) ως την απογευματινή πορεία για την 8Η Μάρτη. Η καμπάνια έκλεισε με μοίρασμα στο Μοναστηράκι στις 15/3.

Σε μια τεταμένη και ανυπόφορη κατάσταση για τις γυναίκες, με επαναλαμβανόμενες φρικαλεότητες εις βάρος τους και σε ένα διάχυτο σεξιστικό κοινωνικό περιβάλλον, το Δελτίο της Βίδας (νο2) βρήκε τεράστια απήχηση από τις γυναίκες που συναντήσαμε στα μοιράσματα. Έκδηλη ήταν η οργή των γυναικών κάθε ηλικίας όταν ανοίγαμε συζητήσεις για τις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς. Το σίγουρο και ελπιδοφόρο παράλληλα είναι ότι οι γυναίκες συμπολίτισσές μας και κυρίως οι εργαζόμενες είναι πλήρως κατατοπισμένες και οργισμένες για αυτόν τον σεξιστικό ορυμαγδό των τελευταίων χρόνων που έχει ενταθεί σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Για να μπορεί να μοιράζεται το υλικό της Βίδας μαζικά χρειάζεται την οικονομική στήριξη όλων έτσι ώστε να μπορεί να πηγαίνει σε όσες περισσότερες γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου