Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει την αγορά τριανταπέντε F-35 μαχητικών αεροσκαφών

Μετά την απόφαση για την ειδική χρηματοδότηση 100 δις για επανεξοπλισμό και την γενικότερη αύξηση του μπάτζετ άμυνας, σύμφωνα με τον γκάγκστερ καγκελάριο Όλαφ Σόλτς, με «πάνω από 2%» του ΑΕΠ, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολύ χρήμα στη διάθεσή τους για να αυξήσουν τις επιθετικές τους ικανότητες. Τώρα, η ΟΔΓ θέλει να αγοράσει τριανταπέντε F-35 μαχητικά αεροσκάφη από τον εργολάβο άμυνας των γιάνκηδων, την Lockheed Martin.

Τα καθεστωτικά γερμανικά μίντια, όπως η Tagesschau, καλωσορίζουν τα F35: «Το F35 θεωρείται το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο. Εξαιτίας του ειδικού του σχήματος και του εξωτερικού του υλικού, είναι δύσκολο να εντοπιστεί από εχθρικό ραντάρ. Μπορεί να αγγίξει ταχύτητα 1, 6 φορές την ταχύτητα του ήχου ή σχεδόν 2000χλμ την ώρα. Αλλά υπάρχουν κριτικές, όπως, για παράδειγμα, ότι τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας μπορεί να είναι επιρρεπή σε λάθη. Ως πολεμικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων, το F35 μπορεί να εξοπλιστεί με μεγάλη ποικιλία όπλων και επίσης να μεταφέρει ατομικές βόμβες.»

Ωστόσο τα σχέδια για αναβάθμιση του εναέριου πολεμικού στόλου δεν είναι καθόλου καινούρια. Όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας «Νέα όπλα για τον γερμανικό στρατό», της 15 Ιανουαρίου του 2022: «Η νέα Υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ (SPD) έχει δύο νέα σχέδια για τον στρατό. Αρχικά σχεδιάζει την αγορά νέων F18 από τις ΗΠΑ (…) και με την έγκριση του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς δημιουργούνται επιτροπές για να εξετάσουν την ισχυροποίηση του γερμανικού εναέριου στόλου.»

Αυτά τα σχέδια προϋπήρχαν του πολέμου στην Ουκρανία. Οι γερμανοί ιμπεριαλιστές απλά χρησιμοποίησαν αυτόν τον πόλεμο για να βάλουν μπροστά τα συμφέροντά τους, να δικαιολογήσουν τον μαζικό επανεξοπλισμό της ΟΔΓ και να πολλαπλασιάσουν την πολεμική της ισχύ. Τα ειδικά ταμεία τώρα προσφέρουν τα καλύτερα F35 και οι γερμανοί ιμπεριαλιστές- όπως είναι φυσικό- τα προτιμούν. Υπολογίζεται ότι το γερμανικό κράτος θα δώσει τουλάχιστον 4 δις για τα αεροσκάφη, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για τα προβλήματα των εργατών και του λαού, που υποφέρουν από τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών.

Μετάφραση από άρθρο της 15ης Μαρτίου 2022 στο:DEM VOLKE DIENEN

Διαβάστε ακόμα:

«Επιτέλους και πάλι πόλεμος»- Οι γερμανικές βιομηχανίες όπλων μαζεύουν παχυλά κέρδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου