Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Όχι άλλο αίμα γυναικών


Η πατριαρχική «μόδα» θανάτου συνεχίζεται στη χώρα μας, που μετράει σιωπηλά δολοφονίες «κτητικών αντρών».

«Άντρας σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε» είπαν τα ΜΜΕ. Το όνομά του Λεοντής Βοριάς, 41 ετών, πυγμάχος. Όπλισε την κοντόκανη καραμπίνα και την εκτέλεσε μπροστά στο παιδί της. Της αφαίρεσε τη ζωή και έδωσε τέλος στη δική του.

Μιλάμε για ένα «φαινόμενο» που παίρνει  άγριες διαστάσεις και φέρνει διαρκώς τις γυναίκες σε κοινωνική ανασφάλεια. Τις μετατρέπουν σε έναν καθημερινό στόχο και τις επιβάλουν με τον πιο φασιστικό τρόπο να δεχτεί ότι πρέπει να είναι ιδιοκτησία. Ότι πρέπει να ανήκει κάπου. Ότι δεν μπορεί να επιλέξει η ίδια για τη ζωή της.

Η κοινωνία σε κρίση. Η οπισθοδρόμηση σηκώνει κεφάλι. Οι «από κάτω» σε  τρομοκρατία και υποτίμηση. Οι γυναίκες ήδη πληρώνουν το μάρμαρο στη χώρα μας και παντού. Η καπιταλιστική κρίση, ο πόλεμος και ο σκοταδισμός που κουβαλά μαζί του μετατρέπει καθημερινά την κοινωνία σε κανιβαλική αρένα. Οι γυναίκες με οργάνωση μπορούν και πρέπει να σταματήσουν αυτή την κατάσταση που βιώνουν ενάντια στην πατριαρχία και τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η 8 Μάρτη φέτος να μετατραπεί σε συλλαλητήριο αγώνα ενάντια στη γυναικεία καταπίεση. Όχι άλλο αίμα γυναικών.

Υγ. Το ότι ο εκτελεστής ήταν ενταγμένος στην εγκληματική φασιστική Χ.Α. δε μας κάνει εντύπωση. Αυτά είναι τα δομικά συστατικά της φασιστικής ιδεολογίας: Υπεράσπιση της ατομικής ιδιοκτησίας και εξολόθρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου