Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Κάλεσμα για τις 8 Μάρτη


H 8 Μάρτη φέτος να γίνει μέρα αγώνα ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, στη βαρβαρότητα του πολέμου, στην ταξική εκμετάλλευση και στην οπισθοδρομική πατριαρχία.

Οι γυναίκες εργαζόμενες πρέπει να σηκώσουν τείχος και να προτάξουν την ενότητα ενάντια στο σεξισμό, στο ρατσισμό, στο μισογυνισμό, στην εκπόρνευση και σε κάθε είδους υποτίμηση.

Τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι γυναίκες τον προηγούμενο αιώνα δεν χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν από την εργατική τάξη και τις προλετάριες. Αποσπάστηκαν με αιματηρούς και σκληρούς αγώνες. Η ισότητα για τις γυναίκες κατακτήθηκε ακόμα και με το όπλο στο χέρι ενάντια στη διπλή καταπίεσή τους ως τάξη και ως φύλο.

Τον δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης πρέπει να ακολουθήσουν οι γυναίκες ως πρωτοπόρο τμήμα του προλεταριάτου. Δίπλα και μαζί με τις προλετάριες και ενάντια σε αυτούς που την θέλουν σεξουαλικό αντικείμενο, ιδιοκτησία, εμπόρευμα…

Ειδικά σήμερα με εκατοντάδες γυναικοκτονίες, βιαιοπραγίες, βιασμούς, ομηρίες, τραυματισμούς στη χώρα μας είναι επιτακτικό καθήκον η μετωπική σύμπραξη των εργαζόμενων γυναικών με ταξικό και αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό.

Να παλεύουμε για το γυναικείο ζήτημα στο χώρο δουλειάς, στο σπίτι, στη σχολή, στο συνδικάτο, στη γειτονιά.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις πολιτικές κρατούμενες.

Όλες στις πορείες-συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 8 Μάρτη.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο πόλεμος

Κάτω ο καπιταλισμός και η πατριαρχία

Ζήτω οι γυναίκες της εργατικής τάξης

Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο και ο κομμουνισμός

Πυρήνας Γυναικών της Βίδας               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου