Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Εργάτες κλείστε τα αυτιά στους πολεμοκάπηλους

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση έχει φέρει την καθημερινή κρατική προπαγάνδα σε «ανώτερα σημεία βρασμού». Κυριαρχούν ο σάπιος και δήθεν φιλειρηνισμός, τα κροκοδείλια δάκρυα και ο κάλπικος πατριωτισμός.

Ο μηχανισμός είναι σε πλήρη κίνηση έτσι ώστε να λειάνουν το έδαφος στις συνειδήσεις του πόπολου για την εμπλοκή της χώρας στο πλευρό της «ειρήνης» και του ΝΑΤΟ. Από τα πρωινάδικα μέχρι τα δελτία ειδήσεων και από τις ραδιοφωνικές εκπομπές μέχρι το διαδίκτυο όλα προπαγανδίζουν την πολεμική συμμετοχή. Στο όνομα ποιανού; Της ειρήνης, όπως αυτοί την εννοούν, ενάντια στους ρώσους, υπέρ των δυτικοευρωπαίων και άλλων «ωραίων και δίκαιων»…

Οι αστοί δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν και πόσο μάλλον για την ρωσική εισβολή. Γιατί αν όντως πάσχιζαν για την ειρήνη (ως θέση και εξωτερική πολιτική) θα έπρεπε να ήταν το ίδιο «ομιλητικοί» αλλά και στο πλευρό των λαών που δεχτήκαν εισβολές από τους Βορειοαμερικάνους, τους Γάλλους, τους Άγγλους και πάει μακριά η βαλίτσα…

Όμως όχι, η αστική τάξη υποτασσόταν και έδινε ότι μπορούσε έτσι ώστε να πραγματοποιούν ληστρικές επιθέσεις και εισβολές οι δυτικοί ιμπεριαλιστές σε ένα σωρό χώρες της «απολίτιστης» ανατολής, εξάγοντας απλόχερα «πολιτισμό και δημοκρατία». Οι βομβαρδισμένοι άμαχοι, οι πρόσφυγες, οι καταστροφές, δεν αρχίζουν και τελειώνουν στην Ουκρανία αλλά είναι μια διαρκής κατάσταση του ιμπεριαλιστικού συστήματος και έχουν ευθύνες όλοι οι μεγάλοι παίχτες που χωρίζουν τον κόσμο σε περάσματα και «δικά μου-δικά σου».

Η μόνη δύναμη που εναντιώνεται με συνέπεια στους πολέμους είναι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και η οργανωμένη εργατική τάξη. Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες παντού στον κόσμο, με σημαία τον προλεταριακό διεθνισμό, είναι αυτοί και αυτές που δεν μάσησαν τα λόγια τους για καμία εισβολή, για καμία κατοχή, για καμία γενοκτονία, για καμία ιμπεριαλιστική δύναμη.

Θα το πούμε πάλι στο λαό μας για να μην τσιμπά από την κρατική προπαγάνδα: ούτε με την «δίκαια» και «αντιφασιστική» εισβολή του ρώσικου ιμπεριαλισμού, ούτε με την ΝΑΤΟϊκή «αντιπολεμική» συμμαχία των δυτικών ιμπεριαλιστών, ούτε με την εξαρτημένη ουκρανική αστική τάξη.

Με την ανεξάρτητη Ουκρανία των εργαζομένων, των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων. Με την «θαμμένη» ουκρανική ιστορία των προλετάριων επαναστατών και των αντιναζιστών παρτιζάνων. Με την ρωσική εργατική τάξη που καταπιέζεται από τη νεοκαπιταλιστική τάξη των παλινορθωτών, με την ουκρανική εργατική τάξη που καταπιέζεται από τη ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη από τα δυτικά μονοπώλια και δέχεται στρατιωτική επίθεση από τους ρώσους ιμπεριαλιστές. Με τους ρώσους προλετάριους που αρνούνται και αντιπαλεύουν τον πόλεμο και την εισβολή στην Ουκρανία, με τους ουκρανούς προλετάριους που αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή. Με τη συναδέλφωση ρώσων και ουκρανών προλετάριων. Με όσους έχουν στην πυξίδα τους σταθερά την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Θα είμαστε δίπλα σε αυτούς και αυτές που θα σηκώσουν το λάβαρο που θα λέει: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Ούτε Ρωσία ούτε ΝΑΤΟ.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου