Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Προς τα αδέρφια μας από την Ουκρανία και την Ρωσία που ζούνε στην Ελλάδα

Ανακοίνωση που μοιράζεται στις κοινότητες μεταναστών από Ουκρανία και Ρωσία

Αδέρφια μας,

Ουκρανοί και Ρώσοι εργαζόμενοι,

Ρωσίδες και Ουκρανές εργαζόμενες,

Αδέρφια μας στη γειτονιά, στο μεροκάματο, στη ζωή.

Εσείς, όπως και εμείς, βιώνετε την ταξική εκμετάλλευση του ελληνικού καπιταλισμού. Υποτιμημένοι για δεκαετίες από τον ελληνικό εθνικισμό και σωβινισμό, ιδιαίτερα οι γυναίκες, που ο μηχανισμός της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας και τι χυδαιότητες δεν έγραψε για τις γυναίκες όλης της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι γυναίκες με καταγωγή την Ουκρανία και την Ρωσία μετράνε θύματα του trafficking, των μαστροπών και της μαφίας στη χώρα μας. Μετράνε τρομοκρατία και συνεχείς σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Ήταν αυτές που σήκωσαν και σηκώνουν στις πλάτες τους την υποτίμηση, με όλων των ειδών τους χυδαίους χαρακτηρισμούς για την «ηθική» τους.

Οι Ουκρανοί και Ρώσοι εργαζόμενοι ήταν και είναι οι «μπέκρες» και οι «βρωμιάρηδες» που ξέβρασε η κατάρρευση της «σοβιετίας» στα μέρη μας. Τα αφεντικά τούς βόλεψαν στα κάτεργα και ρούφηξαν την υπεραξία από την εργασία τους.

Αδέρφια μας Ουκρανοί και Ρώσοι,

Αδερφές μας Ρωσίδες και Ουκρανές,

Σήμερα η Ουκρανία καίγεται. Δεν ευθύνεται καμία και κανένας από σας, το ξέρετε καλά. Οι ιμπεριαλιστές θέλησαν να την μοιράσουν. Οι Ρώσοι και οι δυτικοί ιμπεριαλιστές.

Για μας είσαστε δύο φίλοι λαοί. Από τον καιρό της Οκτωβριανής επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης οι προλετάριοι των χωρών σας δούλεψαν και πάλεψαν μαζί σα μια γροθιά.

Σήμερα, οι πολεμοκάπηλοι εδώ στην Ελλάδα θέλουν να σας διχάσουν. Να σπείρουν τη διχόνοια σε σας και στις οικογένειές σας. Να δημιουργήσουν άλλη μια έχθρα μεταξύ των προλετάριων μεταναστών. Σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους μεταξύ των λαών.

Αδέρφια μας, εμείς ως Έλληνες εργαζόμενοι σας καλούμε να απομονώσετε τις φωνές του διχασμού και του μίσους. Μην ακολουθείτε τη γραμμή των κυβερνήσεών σας που εξυπηρετούν ξένα από τα δικά σας ταξικά συμφέροντα.

Είστε χιλιόμετρα μακριά από την πολεμική σύγκρουση και γι αυτό ευθύνεται η πολιτική των καπιταλιστών στις χώρες σας που λεηλατήθηκαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Εδώ σας έφερε η ανεργία, η ανέχεια, η φτώχεια, δεν ήρθατε για χλιδάτες διακοπές, ούτε ως τουρίστες. Βγάζετε το ψωμί σας με τον τίμιο ιδρώτα σας και τον μόχθο σας.

Αδέρφια, σφυρηλατείστε την ενότητά σας. Δείτε τον πόλεμο αυτόν από τη σκοπιά της εργατικής τάξης.

Ουκρανοί, Ρώσοι και Έλληνες μαζί ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή της Ουκρανίας.

Ουκρανές, Ρωσίδες και Ελληνίδες μαζί ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και την πατριαρχία.

Κάτω ο Ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε κάτω από την κόκκινη σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου