Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Να μη θρηνήσουμε άλλη Γαρυφαλλιά…

Σκίτσο της Ε.Π.

Η βία, η επιβολή, τα βασανιστήρια, τα κάθε είδους δολοφονικά ένστικτα, η ματσίλα και οι ροπαλοφόροι, η χρήση των όπλων, η απανθρωπιά ως μεταχείριση ανθρώπων, η καταπάτηση της ελευθερίας και της ανθρώπινης υπόστασης είναι όλα δομικά στοιχεία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αυτά είναι μόνιμα στοιχεία στην ταξική κοινωνία και τα καλλιεργεί με κάθε τρόπο η άρχουσα τάξη. Η διαρκής υποτίμηση της γυναίκας είναι μια κατάσταση που όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση με μαθηματική ακρίβεια θα αυξάνεται. Oι γυναίκες αλλά και το σύνολο των καταπιεσμένων θα γυρνάνε διαρκώς προς τα πίσω από άποψη δικαιωμάτων, θα μοιάζει όλο και περισσότερο η κοινωνία με μια ζούγκλα που τον πρώτο λόγο θα έχει ο ισχυρός, ο μάγκας και όσοι θεωρούν τη γυναίκα ιδιοκτησία τους.

Τα λόγια πλέον δε βγαίνουν…

Από την Τοπαλούδη χθες έως τη Γαρυφαλλιά σήμερα. Δεν πάει άλλο.

Η προλεταριακή νεολαία πρέπει να χτίσει έναν άλλο πολιτισμό απέναντι στην κουλτούρα της σήψης αυτής της κοινωνίας. Τα νέα παιδιά πρέπει να απομονώσουν κάθε αντίληψη βίας και εξουσιαστικής επιβολής στις παρέες και στις κοινότητες τους. Δεν γίνεται αλλιώς. Ο κόσμος της αλληλεγγύης και της φιλίας, των ανθρώπινων ιδανικών, της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα πρέπει να περάσει από πάνω τους αλλιώς η μαυρίλα της εξουσίας με όλα όσα κουβαλά μαζί της θα συνθλίψει τη νέα γενιά και μαζί της κάθε φωνή που αγωνίζεται για να αλλάξει αυτός ο κόσμος.

Στο χέρι όλων είναι να μη θρηνήσουμε άλλη Γαρυφαλλιά…

περιοδικό Βίδα

Prolet connect

***

Το παραπάνω κείμενο, μαζί με το Δελτίο για το Γυναικείο ζήτημα, μοιράζεται έξω από συναυλίες στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου