Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια της Βίδας για το Γυναικείο ζήτημα

Η καλοκαιρινή καμπάνια της Βίδας για το Γυναικείο ζήτημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα στον Ιούλη.

Τυπώθηκαν Δελτία σε 2.100 τμχ και μοιράστηκαν κατά κύριο λόγο σε γυναίκες σε συγκεντρώσεις, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ.

Τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί και στο Prolet connect και περιλαμβάνονται στο Δελτίο είναι τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας το φως της δημοσιότητας είδαν η υπόθεση του κυκλώματος trafficking στην Ηλιούπολη με την διακίνηση νεαρών γυναικών και λίγες μέρες μετά η δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου από τον Δημήτρη Βέργο στη Φολέγανδρο.

Μαζί με το Δελτίο και τη Βίδα διακινήθηκε συμπληρωματικά σε 400τμχ το κείμενο Να μη θρηνήσουμε άλλη Γαρυφαλλιά…

Το Δελτίο μοιράστηκε στις 2/7 στη πορεία προς το προξενείο της Κολομβίας, στις 3/7 στη πορεία στα Εξάρχεια για τις απόπειρες βιασμού εργαζόμενης και πελάτισσας από το αφεντικό του καφεκοπτείου Κaldi, στις 8/7 στη συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους Grup Yorum στη Γεωπονική, στις 15/7 και 17/7 στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα αντίστοιχα, στις 20/7 σε συναυλία στο Γκάζι, στις 24/7 σε χώρους εστίασης και ευρύτερα στη γειτονιά των Εξαρχείων, στις 25/7 στη πλατεία Γκύζη, στη πλατεία Πρωτομαγιάς και το Πεδίο του Άρεως, στις 26/7 στο σταθμό Μετρό Πανεπιστήμιο και σε στάσεις λεωφορείων, στις 27/7 στο σταθμό Μετρό Ευαγγελισμός.

Οι γυναίκες, στις οποίες μοιραζόντουσαν τα έντυπα, αγκάλιασαν πραγματικά την προσπάθεια αυτή και με κάθε τρόπο έδειχναν την συγκατάθεσή τους σε αυτό που κάναμε. Δεν έλειψαν οι στιγμές που εργαζόμενες γυναίκες ενίσχυσαν οικονομικά το Δελτίο. Ακόμα και σε περιπτώσεις που γυναίκες είχαν διαφορετική γνώμη για τον τρόπο που βλέπουμε το γυναικείο ζήτημα - εμείς ως αντικαπιταλίστριες ενώ αυτές στηρίζοντας το καπιταλιστικό σύστημα αλλά όχι και τη καταπίεση της γυναίκας - κυριάρχησε ο δημοκρατικός διάλογος. Μία περίπτωση με κάποια προκλητικά «μαγκάκια» στο Γκάζι που έσκισαν τις προκηρύξεις μας απαντήθηκε από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους όπως αναλογεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για άλλη μια φορά να πούμε ότι για να μπορεί να μοιράζεται το υλικό της Βίδας πλατιά και χωρίς αντίτιμο χρειάζεται την οικονομική στήριξη φίλων, συντροφισσών και συντρόφων. Η οικονομική και υλική στήριξη είναι αναγκαία για να μπορεί το υλικό να φτάνει σε όσα περισσότερα χέρια εργατών-εργατριών και εργαζόμενης νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου