Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση Συλλόγου ιατρών ΕΣΥ - ειδικευόμενων ΠΓΝ Λάρισας

Συνεχίζουμε να μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς από Covid-19. Συμπολίτες μας όλοι που κρύβονται με κάθε τρόπο κάτω από το χαλάκι από τους σημερινούς πολιτικούς διαχειριστές και όχι μόνο. Οι «μη έχοντες» βρίσκονται στις ουρές άπραγοι, σε διαδρόμους και σε ράντζα. Το ΕΣΥ διαλυμένο, ενώ πίσω από τον γκισέ των ιδιωτών αρπαχτικών της υγείας μετριούνται ασταμάτητα τα κέρδη. Σε πείσμα των καιρών και μέσα στη χαβούζα που ονομάζουν σύστημα υγείας κάποιοι ακόμα παλεύουν.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών και Ειδικευόμενων ΠΓΝ Λάρισας που αγωνίζονται για τους ασθενείς με ανιδιοτέλεια. Χωρίς μεγάλα λόγια δηλώνουν παρόν πλάι στο λαό της Θεσσαλίας.

***

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία και για την υγεία, κόντρα σε συμφέροντα και σε κυβερνητικές πολιτικές απαξίωσης του ΕΣΥ, ο Σύλλογός μας παραμένει ενεργός, συνεχίζοντας με συνέπεια να αντιστέκεται, δηλώνοντας με τις δράσεις του το παρόν, όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Δώσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες μεγάλο αγώνα για το άνοιγμα των χειρουργικών αιθουσών, κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που πασχίζουν να απομυζήσουν την δημόσια υγεία εις βάρος των πολιτών. Μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και παραθέτοντας τις θέσεις μας σε πολιτικούς εκπροσώπους, καθώς και στην διοίκηση του νοσοκομείου, εκφράσαμε την αντίθεσή μας από την αρχή, στην μεταφορά ασθενών σε επιχειρηματικούς ομίλους κάνοντας δωρεάν χρήση ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας, με πρόσχημα το κλείσιμο των χειρουργικών αιθουσών εν μέσω της πανδημίας.

Επίσης, αναδείξαμε και θέσαμε το πρόβλημα της έλλειψης τεχνολόγων ακτινολόγων από το τμήμα Ακτινολογίας -Ιατρικής Απεικόνισης για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν να αντιστεκόμαστε κάνοντας το καθήκον μας απέναντι στο λαό της Θεσσαλίας, προασπίζοντας τη δημόσια και δωρεάν υγεία με το άνοιγμα των χειρουργικών αιθουσών εδώ και τώρα.

Ακόμα, βάζοντας πάνω από όλα την υγεία των ασθενών και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των ειδικευόμενων συναδέλφων, αγωνιστήκαμε για την κατάργηση της λίστας διακομιδών των βαρέως πασχόντων ασθενών από το νοσοκομείο μας , καταδεικνύοντας την προχειρότητα και την επικινδυνότητα του νομοσχεδίου για τις διακομιδές.

Επιπροσθέτως, γνωρίζοντας πως είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας και μέρος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης, ο σύλλογός μας έδωσε το παρόν τόσο στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ συμπαραστάθηκε και έμπρακτα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου