Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στους διασπαστές

Στη χώρα μας δε πρέπει να αφήσουμε να σπείρουν οι πρεσβείες τα δηλητήριά τους στους μετανάστες εργαζόμενους. Στις γειτονιές, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ενώσουμε και όχι να οξύνουμε τις όποιες αντιπαραθέσεις σπέρνουν στους μετανάστες για να τους κρατούν διασπασμένους…

Οι μετανάστες και μετανάστριες εργάτες και εργάτριες από την Ινδία και το Πακιστάν, από την Συρία και το Αφγανιστάν, από την Αλβανία και την Βουλγαρία, από την Γεωργία και την Πολωνία, από την Ουκρανία και την Ρωσία που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είναι ταξικά μας αδέρφια και δε πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνονται έρμαια στις διαταγές και στους εκβιασμούς των πρεσβειών τους.

Οι ιμπεριαλιστικοί και εθνικιστικοί ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων δεν πρέπει να επηρεάζουν τους μετανάστες εργάτες που ιδρώνουν καθημερινά για το μεροκάματο στην Ελλάδα και έχουν χιλιάδες προβλήματα ένταξης, στέγασης, χαμηλών μισθών, μαύρης εργασίας, ρατσισμού και περιθωριοποίησης.

Το πολυεθνικό προλεταριάτο που δουλεύει στα εργοστάσια και στα χωράφια και όπου βρίσκει μεροκάματο μόνο με την αλληλεγγύη και την συναδέλφωση μπορεί να χτίσει το δικό του μέτωπο. Το προλεταριακό μέτωπο, το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, το μέτωπο των «αόρατων» εργαζομένων που παράγουν με το μόχθο τους μεγάλο μέρος του πλούτου των καπιταλιστών.

Σήμερα πρέπει να αγκαλιάσουμε και να ανοίξουμε δρόμο για την ενότητα των εργαζομένων από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Είναι καθήκον των προλετάριων διεθνιστών να απομακρύνουν το εθνικιστικό δηλητήριο από τις κοινότητες, που ρίχνουν οι πρεσβείες, και να θέσουν ως κεντρικό ζήτημα τη συναδέλφωση και την αδερφοσύνη και όχι το μίσος και τον εθνικισμό. Να σταματήσει ο πόλεμος, να σταματήσει να χύνεται αίμα.

Τα συνθήματα πόλωσης και βίας, από όπου και αν προέρχονται, δεν βοηθάνε τον ουκρανικό και ρώσικο λαό στην Ελλάδα. Που από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν θέλουν πόλεμο αλλά ειρήνη, μια ήσυχη ζωή, με δικαιοσύνη για όλους τους λαούς και δικαιώματα για τους μετανάστες/στριες εργάτες/ριες και τα παιδιά τους. 

Ζήτω η εργατική τάξη και η ενότητα

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσοουκρανική ενότητα των εργαζομένων η απάντηση

Προς τα αδέρφια μας από την Ουκρανία και την Ρωσία που ζούνε στην Ελλάδα

Εργάτες κλείστε τα αυτιά στους πολεμοκάπηλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου