Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ρωσοουκρανική ενότητα των εργαζομένων η απάντηση

Να μην ανεχτούμε καμιά ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης που αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας που κατάγονται από την Ρωσία. Οι όποιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενάντια στο ρώσικο προλεταριάτο που ζει και εργάζεται στη χώρα μας πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι.

Τα ταξικά αδέρφια μας από Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους. Έλληνες, Ουκρανοί και Ρώσοι εργαζόμενοι ενωμένοι ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή της Ουκρανίας.

Η οργανωμένη εργατική τάξη πρέπει να είναι σε θέση μάχης για να υπερασπίσει τους προλετάριους Ουκρανούς και Ρώσους από την οποιαδήποτε καλλιέργεια αντιπαράθεσης, ανταγωνισμού ή εθνικιστικών συνθημάτων από τους κύκλους των πολεμοκάπηλων από όπου και αν προέρχονται.

Για μας οι αδερφές μας Ουκρανές και Ρωσίδες είναι ταξικές μας αδερφές στην καθημερινή πάλη για το μεροκάματο στην Ελλάδα. Μαζί πρέπει να στηρίξουμε η μία την άλλη ενάντια στην πατριαρχία, τον σεξισμό, την ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό.

Θα το ξαναφωνάξουμε στα αδέρφια μας από την Ρωσία και την Ουκρανία: Η μόνη δύναμη που εναντιώνεται με συνέπεια στους πολέμους είναι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και η οργανωμένη εργατική τάξη. Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες παντού στον κόσμο, με σημαία τον προλεταριακό διεθνισμό, είναι αυτοί και αυτές που δεν μάσησαν τα λόγια τους για καμία εισβολή, για καμία κατοχή, για καμία γενοκτονία, για καμία ιμπεριαλιστική δύναμη.

Θα το πούμε πάλι στο λαό μας για να μην τσιμπά από την κρατική προπαγάνδα: ούτε με την «δίκαια» και «αντιφασιστική» εισβολή του ρώσικου ιμπεριαλισμού, ούτε με την ΝΑΤΟϊκή «αντιπολεμική» συμμαχία των δυτικών ιμπεριαλιστών, ούτε με την εξαρτημένη ουκρανική αστική τάξη.

Με την ανεξάρτητη Ουκρανία των εργαζομένων, των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων. Με την «θαμμένη» ουκρανική ιστορία των προλετάριων επαναστατών και των αντιναζιστών παρτιζάνων. Με την ρωσική εργατική τάξη που καταπιέζεται από τη νεοκαπιταλιστική τάξη των παλινορθωτών, με την ουκρανική εργατική τάξη που καταπιέζεται από τη ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη από τα δυτικά μονοπώλια και δέχεται στρατιωτική επίθεση από τους Ρώσους ιμπεριαλιστές. Με τους Ρώσους προλετάριους που αρνούνται και αντιπαλεύουν τον πόλεμο και την εισβολή στην Ουκρανία, με τους Ουκρανούς προλετάριους που αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή. Με τη συναδέλφωση Ρώσων και Ουκρανών προλετάριων. Με όσους έχουν στην πυξίδα τους σταθερά την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Θα είμαστε δίπλα σε αυτούς και αυτές που θα σηκώσουν το λάβαρο που θα λέει: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Ούτε Ρωσία ούτε ΝΑΤΟ.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Διαβάστε ακόμα:

Προς τα αδέρφια μας από την Ουκρανία και την Ρωσία που ζούνε στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου