Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Τα παιδιά του 7ου Διαμερίσματος ομορφαίνουν τις γειτονιές

Μια πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων στο 104ο δημοτικό σχολείο ήρθε να ομορφύνει τους Αμπελοκήπους. Γονείς, μαθητές αλλά και άνθρωποι της γειτονιάς, σμίξανε και ζωγραφίσανε το σχολείο τους, όπως και τον πεζόδρομο της εισόδου. Ο τοίχος της Λαρίσης στολίστηκε με μια ιδέα εμπνευσμένη από τον Μικρό Πρίγκιπα του Εξυπερύ και ο αντίστοιχος της Καρύστου στολίστηκε με έμπνευση από την ίδια τη γειτονιά των Αμπελοκήπων.

Ένα μήνυμα ισότητας και διαφορετικότητας, όπως είναι η ίδια η σύνθεση των ανθρώπων που κατοικούν στο 7ο διαμέρισμα. Έλληνες και μετανάστες πολλών εθνικοτήτων, αλλά κυρίως από τη μεγάλη κοινότητα των Φιλιππινέζων, ζουν δίπλα-δίπλα, εργάζονται και μοχθούν αντάμα στις δουλειές. Έτσι και τα παιδιά μας, μεγαλώνουν και συναντιούνται στα σχολεία, στα πάρκα και αύριο στο μεροκάματο. «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί». Όλοι ενωμένοι, προσθέτουμε εμείς με τη σειρά μας, για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, ενωμένοι ενάντια στη μεθοδευμένη υποτίμηση που επιχειρούν χρόνια τώρα τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των μεγάλων ιδιωτικών κολλεγίων.

Λίγο πιο κάτω, στο 23ο γυμνάσιο, οι μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη γειτονιά: «Όχι στον πόλεμο, θέλουμε ειρήνη». Τόσο απλό, άμεσο, ξεκάθαρο, που σε κάνει να κοντοσταθείς ζαλισμένος από τον καταιγισμό παραπληροφόρησης και της εκατέρωθεν προπαγάνδας. Τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν δικαίωμα στην ειρήνη και στα όνειρά τους. Έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια και ανεξαρτησία και όχι με υποτέλεια στους δήθεν προστάτες που επιβουλεύονται και καταστρέφουν πατρίδες και λαούς. Μας γέμισε με άδολη ελπίδα αυτό το μήνυμα των παιδιών και μας καλεί να τα αφουγκραστούμε.

Στηρίζουμε τις μαθητικές κοινότητες, στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και μετατροπή του σχολείου σε σουπερμάρκετ, απομονώνουμε αντικοινωνικές συμπεριφορές που γίνονται βούτυρο στο ψωμί των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Γκύζη: Η φωνή των παιδιών μας είναι η αλήθεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας είναι καθήκον μας

Για τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου