Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ντροπή για το «πασχαλινό παζάρι» του ΟΑΕΔ

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «Ημέρα καριέρας ΟΑΕΔ» αν όχι πασχαλινό παζάρι προσφορών για τα αφεντικά; Με ένα e-mail σε όλους τους εγγεγραμμένους άνεργους, ο ΟΑΕΔ καλεί την άνεργη εργατική τάξη να πλύνει τα δόντια της για να τα δείξει στους εργοδότες που θέλουν εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά: ποιός νοσηρός εγκέφαλος σκέφτηκε αυτή την πασαρέλα πώλησης της εργατικής δύναμης; Οι άνεργοι να σουλατσάρουν στα περίπτερα των εταιριών και οι «ειδικοί» να διαλέγουν ανθρώπινο εμπόρευμα για εργασία. Πραγματικός πολιτισμός και σύγχρονος τρόπος ξεσκαρταρίσματος που θα ζήλευαν πολλοί δουλέμποροι όχι πλέον σε λιμάνια αλλά σε στάδια…

Ιδού το άθλιο προσκλητήριο για το παζάρι:

«Προς κάθε ενδιαφερόμενο/η

Το Σάββατο 16 Απριλίου ο ΟΑΕΔ διοργανώνει εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από τις 10:00 έως τις 18:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μιλήσουν απ' ευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 75 επιχειρήσεις με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

Οι συναντήσεις με στελέχη των εταιρειών θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ελεύθερη είσοδο και χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού».

Καμία συμμετοχή των ανέργων εργατών σε αυτή την αηδιαστική πασαρέλα που ξεφτιλίζει την ανθρώπινη υπόσταση. Εργάτες- εργάτριες θέλουν να μας φτάσουν στον 19ο αιώνα, οργανωθείτε και αντισταθείτε. Δε μας αξίζει τέτοια ζωή, δε μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά, δε μας αξίζει η εκμετάλλευση.

Να καταδικαστεί από την οργανωμένη εργατική τάξη και τα συνδικάτα το πασχαλινό παζάρι που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ στο ΣΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου