Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Κάλεσμα της Βίδας σε απεργιακή-αντιπολεμική συγκέντρωση

6/4, Παλιά Βουλή, 11:00 π.μ.

Η εργατική τάξη είναι σε υποχώρηση μετά τη σκληρή και βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση που βίωσε στην πλάτη της με τα αντιλαϊκά μνημόνια δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων. Μέσα σε ένα διαρκές βάθεμα της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές-δανειστές και γονατισμένη με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς είναι η τάξη που πληρώνει συνεχώς το μάρμαρο. Είναι αυτή που αφέθηκε στην πανδημία να πληρώσει με χιλιάδες νεκρούς και να δουλέψει στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς ενώ θέριζε ο Covid-19.

Σήμερα, εκτός της πανδημίας και της εγκληματικής διαχείρισης, έχει να αντιμετωπίσει την ανοιχτή επίθεση στον μισθό της, με την ακρίβεια στα τρόφιμα και στην ενέργεια, με τις αυξήσεις των ενοικίων και του κόστους ζωής.

Και όλα αυτά μέσα στο κάδρο των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων και πολέμων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φτάσουν και στη χώρα μας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα ακόμα καρέ του ξαναμοιράσματος της γης από τους ιμπεριαλιστές. Σε αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς η εργατική τάξη πρέπει να οργανωθεί και να σηκωθεί στα πόδια της, με κάθε τρόπο, ενάντια στη ντόπια αστική τάξη και στους ιμπεριαλιστές. Χρειάζεται να παλέψει για δικαιώματα στους χώρους δουλειάς και να ενισχύσει την αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου