Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Να καταδικάσουμε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Νταντακαράνυα (15/04/2022)

Μονάδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού

Να καταδικάσουμε ενεργητικά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της 15ης Απρίλη 2022 στη Νταντακαράνυα (νότια Μπάσταρ)!

Να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις από κοινού επιθέσεις από την αστυνομία, το στρατό και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις!

Τη νύχτα μεταξύ 14-15 Απρίλη, από τη 1 ως τις 2 π.μ., βομβαρδίστηκαν από στρατιωτικά ντρόουν χωριά όπως το Μπόταμ, το Ράσαμ, το Έραμ, το Μεταγκούντεμ, το Σακίλερ, το Μάνταπα, το Ντούλεντ, το Κανεμάρκα, το Ποτεμάνγκουμ στη νότια Μπάσταρ. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις επιθέσεις.

Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, νεολαίοι, προοδευτικοί άνθρωποι, δημοκράτες διανοούμενοι, οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικές οργανώσεις, μαοϊκά κόμματα και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και την Τσατίσγκαρχ βγήκαν και καταδίκασαν αυτούς τους φριχτούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι αποτελούν τμήμα της κοινής επίθεσης από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διευρύνουν το μέτωπο καταδίκης.

Παρότι μια πλήρης καταγραφή επίκειται να διεξαχθεί, ρίχτηκαν πάνω από 50 βόμβες στα παραπάνω χωριά και σε πολλά από τα γύρω δάση. Ωστόσο, παίρνοντας προφυλάξεις αυτή τη φορά, βγήκαν αλώβητες από τους βομβαρδισμούς οι δυνάμεις μας του ΛΑΑΣ και του Κόμματος, το οποίο δεν προστατεύει μόνο, αλλά και καθοδηγεί το λαό που ζει στα δάση της Κεντρικής Ινδίας και παλεύει για νερό-δάσος-γη και για τη λαϊκή εξουσία.

Ενώ συνεχίζουν αυτές τις επιθέσεις η βραχμανική ινδουιστική φασιστική κυβέρνηση στο κέντρο (σ. parapoda: δηλ. η πανινδική κυβέρνηση του ΒJP – Ινδικού Λαϊκού Κόμματος –, με επικεφαλής τον Ναρέντρα Μόντι) και τα αντιλαϊκά και αντιιθαγενικά στοιχεία στην Τσατίσγκαρχ, εξελίσσεται και η εκστρατεία εξολόθρευσης Γκέρα-Νταλάο (Περικύκλωση) από τις πολιτειακές αρχές που διοικούνται από την κυβέρνηση του Κογκρέσου ενάντια στο κόμμα μας, το Λαϊκό Απελευθερωτικό Αντάρτικο Στρατό μας και τις Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές. Οι προετοιμασίες για αυτή λάμβαναν χώρα τον τελευταίο μήνα. Στρατόπεδα της αστυνομίας στην Τσέρλα, το Μπασαγκούντα, το Ντόρναπαλ, ως το Τζαγκαργκούτντα και το Σιλίνγκερ έχουν ήδη αναπτύξει μεγάλο αριθμό επιπρόσθετων στρατευμάτων, τουλάχιστον 5-6.000 ανδρών, σε μεγάλη κλίμακα. Αυτές τις κυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις συνδράμει, επίσης, σημαντικός αριθμός στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται σε διάφορα αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα με τον μανδύα των DRG (σ. parapoda: Περιφερειακή Εφεδρική Φρουρά) και των STF (σ. parapoda: Δύναμη Ειδικών Καθηκόντων).

Ομοίως, μονάδες Γκρέι Χάουντ (σ. parapoda: Αντι-αντάρτικη αστυνομική μονάδα) από τις πολιτείες Τελανγκάνα και Άντρα Πραντές συμμετέχουν μαζικά. Πλήθος ντρόουν έχουν σταθμεύσει στο Πάμεντ, τη Βίμπα και σε πολλά άλλα στρατόπεδα. Δεκάδες φορτηγά έχουν ξεφορτώσει πυρομαχικά και οπλισμό στα στρατόπεδα. Ελικόπτερα τελευταίας τεχνολογίας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελαφρά αεροπλάνα κλπ. νυχθημερόν αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια του λαού και των δυνάμεων του ΛΑΑΣ.

Οι ένοπλες δυνάμεις δεν επιτρέπουν στους ιθαγενείς που ζουν στα δάση να εισέλθουν σε αυτά. Το μάχουα (σ. parapoda: To Madhucalongifolia είναι ένα δέντρο που βρίσκεται σε τροπικά και υποτροπικά δάση κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ινδία, και έχει μεγάλη κοινωνικο-οικονομικο-πολιτιστική και διατροφική σημασία), μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τους ιθαγενείς, χάνεται, πλέον, λόγω και των αεροπορικών βομβαρδισμών. Το κόμμα μας απευθύνει άλλη μια φορά έκκληση σε όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές και επαναστατικές δυνάμεις στη χώρα και όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν ένα κίνημα διαμαρτυρίας για αυτές τις τρομοκρατικές αεροπορικές επιθέσεις των αρχουσών εκμεταλλευτριών τάξεων ενάντια στο κόμμα μας, τον ΛΑΑΣ και τους λαϊκούς θεσμούς.

Η Ειδική Επιτροπή Ζώνης καλεί τα κομματικά μέλη, τις δυνάμεις και τους διοικητές του ΛΑΑΣ και τις Επαναστατικές Λαϊκές Επιτροπές να αντισταθούν σε αυτές τις επιθέσεις όπως κάνουν τα τελευταία πέντε χρόνια, και ενωμένοι με το λαό, θαρραλέα να διεξάγουν τον Λαϊκό Πόλεμο και να αντισταθούν στην κτηνωδία των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης.

Βικάλπ

Εκπρόσωπος Τύπου

Επιτροπή Ειδικής Ζώνης Νταντακαράνυα

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Για περισσότερα για τον Λαϊκό Πόλεμο στην Ινδία, βλ. εδώ. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του ΚΚΙ (Μαοϊκού) «Το ζήτημα των καστών στην Ινδία» από τις εκδόσεις Προλετκούλτ (επικοινωνία: proletconnect@gmail.com)

Πηγή: Parapoda

Διαβάστε ακόμα:

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Εκπροσώπου Τύπου του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού)

Κ.Κ. Ινδίας Μαοϊκό: Ανακοίνωση για την αντεπίθεση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (06/04/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου