Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

«Από» κορονοϊό… «με» τουρισμό…

Πριν έναν μήνα ήταν που έγγραφο του ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 16.519 άτομα που πέθαναν από Covid-19 εκτός ΜΕΘ (έως και 1/3/22), κάτι που παραδέχθηκε και η κυβέρνηση δια στόματος Πλεύρη, χωρίς «να τρέχει κάστανο».

Πρόσφατοι πίνακες δείχνουν τη χώρα μας να κατέχει την πρωτιά σε θανάτους ανάμεσα σε 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης δεκάδας με τους περισσότερους θανάτους και συγκεκριμένα με 85,82 νεκρούς στον μέσο όρο των 14 ημερών […] Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των νεκρών δεν ξεπερνά τους 32 κατά μέσο όρο».

Πως αντιμετωπίζουν τα επίσημα χείλη το «φαινόμενο» της πρωτιάς; Αντιγράφουμε τα λόγια της Βάνας Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ονοματίζει το φαινόμενο «πολυπαραγοντικό»: «Είναι προφανές ότι αυτό που έχει σημασία για όλους μας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνονται. Όμως, φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό οι ασθενείς αυτοί καταγράφονται ως θάνατοι Covid, ενώ δεν ευθύνεται ο ιός για την απώλειά τους. Πρόκειται δηλαδή για συνανθρώπους μας που χάνονται με Covid και όχι από λοίμωξη με κορονοϊό»…

Ποια δηλαδή ατακάρα μας λένε οι «ειδικοί»; Πώς οι συμπολίτες μας δεν πεθαίνουν «από» αλλά «με» κορονοϊό, οπότε και όλα «μέλι-γάλα». Ας αναρωτηθούμε όμως από που έχουμε ακούσει μυριάδες φορές αυτή την ατάκα; Οι αρνητές της πανδημίας, από κάθε μπάντα, αναμασούσαν και συνεχίζουν φυσικά να το κάνουν την ίδια αυτή «επίσημη» φανφάρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις με βάση την πανδημία, πέρα από τους δεκάδες νεκρούς που καταγράφονται καθημερινά, είναι η άρση των εναπομεινάντων «μέτρων» από την 1η του Μάη και σε δεύτερο στάδιο από την 1η Ιούνη. Ο λόγος; Η κίνηση της αγοράς, η λειτουργία της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, τα κέρδη των αφεντικών. Έχουμε γράψει σε προηγούμενο κείμενο:

Η έκθεση των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην πανδημία είναι ζήτημα που δυστυχώς η οργανωμένη τάξη δεν κατάφερε να σηκώσει με όρους πάλης. Οι ελάχιστες φωνές που τράβηξαν προλεταριακή-ταξική γραμμή (και όχι γενικόλογη και αεριτζίδικη) λύγισαν στο φορτίο του «επαναστατικού» μικροαστισμού που ενίσχυσε με κάθε τρόπο το κίνημα των αρνητών της πανδημίας και της κυβερνητικής- μιντιακής προπαγάνδας.

Για κλείσιμο και όσον αφορά τα παραπάνω, θα κάναμε μια έκκληση σε όλους όσοι πάλευαν από την αρχή της πανδημίας δήθεν «αντικυβερνητικά», δήθεν «αντικρατικά» και γενικά «ενάντια». Να κάνουν τον απολογισμό τους και να πανηγυρίσουν ανοιχτά για τη νίκη τους. Ο σκοπός επετεύχθη: Πανδημία τέλος.

Για την εργατική τάξη, θα το λέμε και θα το ξαναλέμε, κανένας εφησυχασμός. Αγώνας σε όλα τα πεδία για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων. Αλληλεγγύη «από τα κάτω» για την υγεία όλων μας. 

Υ.Γ. Οι νεκροί έως σήμερα στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 28.500 και η καταγραφή συνεχίζεται μέρα την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου