Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Για τον Ζιρινόφσκι…

Διαβάσαμε πως πέθανε ο ακροδεξιός και αντικομμουνιστής Ζιρινόφσκι στα 75 χρόνια του. Η ρωσική Δούμα τον τίμησε με ενός λεπτού σιγή για τις υπηρεσίες του. Αν ψάξει κανείς στο ίντερνετ μπορεί να βρει τα πιστεύω του Ζιρινόφσκι και τις φασιστικές του απόψεις.

Οι ευρωπαίοι ακροδεξιοί τον είχαν ως πρότυπο, όπως και οι έλληνες ακροδεξιοί που θαύμαζαν την πολιτική του καριέρα. Ο Ζιρινόφσκι ήταν προϊόν της αντεπανάστασης που σταδιακά επιτάχυνε τις εξελίξεις σε όλα τα πεδία στην πρώην ΕΣΣΔ και τη μετέτρεψε σε μια χώρα που ηγούνται αντικομμουνιστές.

Ήταν ένας στρατευμένος πολιτικός της «αλλαγής» που πάλεψε για να κάνει τη Ρωσία μια μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Στάθηκε και αυτός πάνω στα συντρίμμια της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστικών ιδανικών των μεγάλων ανατροπέων Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ. Δικό τους παιδί.

Το ότι η ρωσική Δούμα γέμισε με Ζιρινόφσκι και λοιπά σωβινιστικά στοιχεία ας προβληματίσει τη νέα γενιά που θέλει να μάθει για την ιστορία της ΕΣΣΔ και της πρώτης νικηφόρας επανάστασης του προλεταριάτου. Η μπολσεβίκικη πολιτική του ΚΚΣΕ (Λένιν-Στάλιν) ήταν αυτή που έφραζε το δρόμο σε ανθρώπους σαν τον Ζιρινόφσκι να δηλητηριάζουν με εθνικιστικό δηλητήριο και μεγαλορώσικο σωβινισμό την σοβιετική κοινωνία. Τα πράγματα ήρθαν αλλιώς. Ας μας πουν τώρα οι διάφοροι αριστεροί οπορτουνιστές στη χώρα μας και παγκοσμίως πόσο καλό έκαναν στο ρωσικό προλεταριάτο οι διάφοροι Ζιρινόφσκι ως παιδιά της «αλλαγής»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου