Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Παρίσι: Διεθνιστική αλληλεγγύη στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Pablo Hasel, Τζόρτζ Αμνταλά

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η απάντηση των κομμουνιστών και όλων των προοδευτικών δυνάμεων απανταχού ενάντια στο σύστημα του ιμπεριαλισμού και των αντιδραστικών αστικών τάξεων σε όλο τον κόσμο.

Μια τέτοια στιγμή διεθνιστικής αλληλεγγύης έλαβε χώρα στο Παρίσι, στην συνοικία Ménilmontant στις 14 Μαρτίου, όπου αρκετές οργανώσεις με πάνω από 70 άτομα συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους: Δ.Κουφοντίνα, Pablo Hasel και George Abdallah, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Οι τρεις πολιτικοί κρατούμενοι σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία αντίστοιχα, δείχνουν πως αντιμετωπίζονται- για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- από τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών σε κάθε χώρα, αυτοί και αυτές που τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι.

Η συγκέντρωση έγινε έπειτα από κάλεσμα της Ενιαίας Εκστρατείας για την Απελευθέρωση του George Abdallah. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε ενημέρωση για την υπόθεση του καθενός, αλλά και για υποθέσεις σε χώρες, όπως το Μαρόκο, την κατεχόμενη Παλαιστίνη, τη Χιλή, την Τουρκία, την Ιταλία…

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακούστηκαν Γαλλικά και Παλαιστινιακά επαναστατικά τραγούδια, όπως και τραγούδια του Pablo Hasel.

Ενδεικτικά κάποιες φωτό από την συγκέντρωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου