Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Το κέντρο της πόλης δε θα γίνει Ταξίμ

58η μέρα

Όργιο αστυνομικής καταστολής για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που καλούσαν η πρωτοβουλία δικηγόρων, η Συνέλευση Αλληλεγγύης και αριστερές οργανώσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, για άλλη μια φορά, κατέλαβαν την πλατεία Συντάγματος αποκλείοντας την όποια πρόσβαση περιμετρικά της πλατείας. Χωρίς κανένα πρόσχημα επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν απ’ την κάτω πλευρά της πλατείας. Με ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, χημικά και βία διέλυσαν τους συγκεντρωμένους, χτυπώντας τους και σπρώχνοντάς τους πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αφού απώθησαν τον αλληλέγγυο κόσμο, άλλους προς Ερμού και άλλους προς Σταδίου, τα εντεταλμένα όργανα του Χρυσοχοΐδη συνέχισαν το κρεσέντο καταστολής με συλλήψεις στο σωρό, πνίγοντας τον κόσμο στα δακρυγόνα· έριχναν ακόμα και ανάμεσα στα πόδια των ήδη συλληφθέντων.

Ένα μπλοκ αλληλέγγυων κατάφερε να επανασυσπειρωθεί στην πλατεία Κοραή με πανό και συνθήματα, όπου μετά από λίγα λεπτά τα ΜΑΤ μαζί με τις αύρες διέλυσαν το πλήθος, συλλαμβάνοντας και πάλι διαδηλωτές αδιακρίτως. Οι δύο αύρες κατέβαιναν παράλληλα την Σταδίου και την Πανεπιστημίου εκτοξεύοντας νερό στον κόσμο. Εδώ αξίζει να πούμε ότι η πίεση νερού (όπως φαίνεται σε βίντεο) μπορεί να τραυματίσει πολύ σοβαρά, ακόμα και να σκοτώσει. Ο χειρισμός της μάνικας δύο μέρες τώρα μας φάνηκε «άτσαλος» και σε στιγμές καθόλου αμυντικός... Μάλλον δεν ιδρώνει και πολύ το αυτί τους αν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς.

Είναι φανερό ότι όσο περνούν οι μέρες και η κατάσταση του απεργού πείνας επιδεινώνεται, οι εντολές «άνωθεν» είναι ξεκάθαρες: Δεν θα ακουστεί φωνή υπέρ του δίκαιου αιτήματος του ΔΚ, δεν θα γίνει η παραμικρή συγκέντρωση αλληλεγγύης. Αντ’ αυτού, προτιμούν να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης, με αύρες να λούζουν διαδηλωτές και περαστικούς, τσαλαπατώντας κάθε έννοια ψευτοδημοκρατίας. Δε θα τους περάσει.

Ο κόσμος βιώνει στο πετσί του καθημερινά την καταστολή, τη βία, τη φασιστικοποίηση, με ποικίλους τρόπους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεσκεπάζονται και να δείχνουν αυτό που είναι: δικτατορία του κεφαλαίου.

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου