Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΜΠαλάσκας, όπως… ΜΠανανόφλουδα

Καθημερινά στα κανάλια γίνεται ένας άνευ προηγουμένου «διάλογος» όλων των «δημοκρατικών» δυνάμεων και φορέων του τόπου. Προσπαθούν να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη για τον «εκβιαστή» πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Η αστική τάξη και ο μιντιακός μηχανισμός της είναι στις επάλξεις, για να αποπροσανατολίσει και να κατευθύνει τη σκέψη των λαϊκών στρωμάτων, έτσι ώστε η δολοφονία που επιχειρούν για καθαρά εκδικητικούς λόγους να φανεί ως «εκβιασμός και αυτοκτονία». Η ελευθερία του λόγου της αστικής δημοκρατίας δίνεται φυσικά μόνο σε εκπροσώπους της κυρίαρχης κοινωνικής τάξης. Το λέμε και το ξαναλέμε για αυτούς τους ανθρώπους, που ενώ δεν είναι αστοί, φοβούνται δήθεν την σοβιετική εξουσία, την εργατική εξουσία ότι θα φιμώσει τη δημοκρατία κλπ., ας δουν το αστικοδημοκρατικό σύστημα πόση «δημοκρατία» δίνει στις άλλες τάξεις πέρα από τους καπιταλιστές.  

Ας μπούμε όμως στο «ψητό». Τα τηλεπαράθυρα είναι μικρά θεατρικά σκέτς που οι πρωταγωνιστές έχουν έτοιμα τα θέματά τους, ειδικά αν εξυπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές. Θα σταθούμε στην ανατριχιαστική δήλωση του Μπαλάσκα (γνωστού μπατσοσυνδικαλιστή για τις «δημοκρατικές» πεποιθήσεις του) που αναφέρεται στον απεργό πείνας στη Λαμία ως «σκήνωμα». Μια λέξη, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία και με τέτοιο στόμφο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για έναν απεργό πείνας. Φαίνεται λοιπόν ποιοι θέλουν να οξύνουν τη πόλωση με τέτοιου τύπου λέξεις, όπως το «κουφοντινόφιλοι» κλπ.

Η οργισμένη του αντίδραση, ως συνδικαλιστής, δεν έγινε για τους συναδέλφους του μόνο, έγινε για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος που βγαίνει να υπερασπίσει ένα δίκαιο αίτημα ενός πολιτικού κρατούμενου απεργού πείνας. Οι μαζικές αντιδράσεις των τελευταίων ημερών από απλό κόσμο, σε όλη την Ελλάδα, είναι που έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση της Ν.Δ. Γι αυτό βγήκε και ο Μπαλάσκας στα «παράθυρα». Και για κάτι άλλο, ακόμα πιο σημαντικό: να κάνει την μπανανόφλουδα.

Επειδή η αστική τάξη ξέρει τους συσχετισμούς (ξέρει δηλαδή ότι είναι μειοψηφία) και ο κόσμος φρίττει με την αστική τάξη πολύ καιρό τώρα, ο Μπαλάσκας (έτσι του παν έτσι κάνει) μπαίνει μπροστά πολωτικά επίτηδες. Για να απορροφήσει η αστυνομία τους όποιους κοινωνικούς τριγμούς. Ότι είναι «σκήνωμα» ο Δ. Κουφοντίνας δε θα μπορούσε προφανώς να το πει στην τηλεόραση ο οποιοδήποτε άνθρωπος της κυβέρνησης. Έτσι, ο Μπαλάσκας, κάνει αυτό που πρέπει: πολώνει και βάζει τους αστυνομικούς στη θέση που η αστική τάξη τους διατάζει. Δηλαδή σε αυτούς που πρέπει να κινηθούν με μίσος στους αλληλέγγυους του «σκηνώματος», δηλαδή στον εχθρό-λαό. Άξιος ο μισθός του.

Το κίνημα της αλληλεγγύης δε θα πέσει στο επίπεδο του γιατί έχει άλλες αξίες και ανώτερα ιδανικά για την κοινωνία. Οι μηχανισμοί τους θα προκαλούν με κάθε τρόπο· το κίνημα μπορεί να αποφεύγει τις μπανανόφλουδες του κάθε Μπαλάσκα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Η μαζική λαϊκή συσπείρωση είναι η καλύτερη διαχρονικά απάντηση στους μηχανισμούς που γρυλίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου