Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ταξικό Μέτωπο: Έξω τα ΜΑΤ από το Μετρό

Μας στάλθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από το Ταξικό Μέτωπο (πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες). Τελευταία, η πραγματικά επικίνδυνη εκδίωξη διαδηλωτών με γκλοπιές και χημικά σε υπόγειους σταθμούς του Μετρό, καθιστά το Υπουργείο "προστασίας του πολίτη" υπεύθυνο για δεκάδες τραυματισμούς και αναπνευστικά σε διαδηλωτές, εργαζόμενους, αλλά και συμπολίτες μας.

***

Το τελευταίο διάστημα τα κλεισίματα των σταθμών διαδέχονται το ένα το άλλο. Καθημερινά η ελληνική αστυνομία απαγορεύει σε χιλιάδες επιβάτες να μετακινηθούν απρόσκοπτα με αποκλειστικό σκοπό την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την αποτροπή συμμετοχής σε αυτές και την ευκολότερη καταστολή όσων τελικά καταφέρουν να συγκεντρωθούν.

Οι επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες συνοδεύονται από το κλείσιμο σταθμών, την απρόκλητη επίθεση και καταστολή των συγκεντρωμένων καθώς επίσης την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων εντός σταθμών που έχουν μείνει ανοιχτοί.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι ο κίνδυνος για το επιβατικό κοινό και για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες είναι οι δυνάμεις καταστολής. Τα ΜΑΤ και λοιπά σώματα με την εισβολή εντός των σταθμών, τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων αποτελούν την κύρια πηγή κινδύνων για όλους μας. Οι επιθέσεις που δέχονται οι διαδηλωτές μας αφορούν άμεσα.

Στα μυαλά των κυβερνώντων και της αστυνομίας όλοι όσοι διαμαρτύρονται είναι ο εχθρός. Το γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τον Γενάρη του 2013 όταν κατέλαβαν το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, έσπασαν την απεργία και μας επιστράτευσαν. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ότι συμβαίνει γύρω μας, μοναδικό μας όπλο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την κάλυψη των αναγκών μας, για την ικανοποίηση των συμφερόντων μας είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, η ταξική συνείδηση, οι κοινοί αγώνες με όλους όσοι αγωνίζονται.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου