Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Οι υψωμένες γροθιές αλληλεγγύης πληθαίνουν

55η μέρα

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την αδιάλλακτη - δολοφονική θέση της για την μη τήρηση των δικών τους αστικών νόμων, όσον αφορά την μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού. Τη στιγμή που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της συνεχίζουν την αισχρή και προκλητική προπαγάνδα ενάντια στον ίδιο τον απεργό πείνας, αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης.

Για ακόμα μια φορά η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν μαζική. Χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν από την πλατεία Συντάγματος μέχρι και την Ομόνοια, σπάζοντας και πάλι το κλίμα φόβου που από την αρχή θέλησαν να σπείρουν οι πολιτικοί εκφραστές της αστικής τάξης.

Τα νέα ψευτομέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον δολοφονικό ιό δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που έχει αφήσει έναν ολόκληρο λαό έρμαιο στην τύχη του. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και η εκμετάλλευση στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας οξύνεται, εν μέσω πανδημίας. Οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της ιδιωτικοποίησης και της καταστολής συνεχίζονται.

Μαζί με τα παραπάνω η εκδικητική μεταχείριση ενός απεργού πείνας που διεκδικεί τα δικαιώματά του ως κρατούμενος γίνεται κόκκινο πανί για τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους. Γελιούνται οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου αν νομίζουν πως με καταστολή, βασανιστήρια και διώξεις θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου