Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ποια πανδημία; Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Σαν ώριμο φρούτο πάνω στην αποτύπωση του σημερινού συσχετισμού των ταξικών δυνάμεων για την πανδημία ήρθε η δήλωση του υπουργού Τουρισμού Κικίλια: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο» […] «Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position».

Ορίστε. Απλό. Η ανόσια της αγέλης, τα ψευτολοκντάουν, οι αρνητές της πανδημίας, η συνεχής διαστρέβλωση των μελετών και στοιχείων (ακόμα και των δικών τους επιστημόνων) όσον αφορά αριθμούς νεκρών αλλά και ΜΕΘ, η συστηματική υποτίμηση και σχεδόν εξαφάνιση των χιλιάδων νεκρών από covid-19 από το κέντρο της συζήτησης, η καθιέρωση (πλέον και από τα χείλη του πρωθυπουργού) του αποπροσανατολιστικού «με ή από» covid-19, η μείωση των μερών της καραντίνας για τους εργαζόμενους που νοσούν και τόσα άλλα που έχουμε γράψει και ξαναγράψει για τις εγκληματικές ευθύνες της αστικής τάξης, είναι το χαλάκι που στρώθηκε, για να μπορεί ο Κικίλιας να λέει «ελάτε».

Οι προλετάριοι για δουλειά («η γριπούλα πέρασε»), οι τουρίστες για κατανάλωση και οι καπιταλιστές για κέρδη. Τρίτη σεζόν και η «βαριά βιομηχανία» της χώρας προχωρά δυναμικά αφήνοντας στο έλεος της πανδημίας τους εργαζόμενους, που πλέον έχοντας πιεί μονορούφι το θανατηφόρο κοκτέιλ που λέγεται διαχείριση της πανδημίας σκύβουν υποτακτικά και «ξανά προς τη δόξα τραβάν».

Η έκθεση των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην πανδημία είναι ζήτημα που δυστυχώς η οργανωμένη τάξη δεν κατάφερε να σηκώσει με όρους πάλης. Οι ελάχιστες φωνές που τράβηξαν προλεταριακή-ταξική γραμμή (και όχι γενικόλογη και αεριτζίδικη) λύγισαν στο φορτίο του «επαναστατικού» μικροαστισμού που ενίσχυσε με κάθε τρόπο το κίνημα των αρνητών της πανδημίας και της κυβερνητικής- μιντιακής προπαγάνδας.

Έχουν κάθε δικαίωμα να καμαρώνουν οι αστοί. Παίξανε ζάρια εις βάρος της υγείας του λαού. Η τσιμουδιά ήταν η απάντηση. Το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» είναι το τουριστικό μότο της εθνικής ενότητας και συμφέρει τον ελληνικό καπιταλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου