Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι της NGP

Μας στάλθηκε η παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας. Οι εργάτες στα εργοστάσια όχι μόνο σέρνονταν να μπούνε στις γραμμές παραγωγής χωρίς καμία υγειονομική κάλυψη τον περσινό χειμώνα που θέριζε η πανδημία, αλλά αντιμετωπίζουν όλο και συχνότερα το φαινόμενο της απληρωσιάς.

Η περίπτωση των εργατών της NGP PLASTIC ΑΒΕΕ στον Ισθμό Κορίνθου είναι ενδεικτική. Έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας.

***

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, εργαζόμενες,


Απλήρωτοι από τον Μάιο είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών συσκευασίας φρούτων και λαχανικών NGP PLASTIC ΑΒΕΕ στον Ισθμό Κορίνθου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες, δίνοντας έναντι.


Οι υποχωρήσεις και οι θυσίες που γίνονται από τη μεριά μας δεν εξασφαλίζουν για κανέναν μας τίποτα. Ούτε το μεροκάματο ούτε τη θέση εργασίας. Αντίθετα βοηθούν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία να εντείνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.


Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την ανεργία, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έχουν φτιάξει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, επιδιώκουν να μας κάνουν φτηνότερους και με σκυμμένο κεφάλι. Αυτοί γεμίζουν τις τσέπες τους (από τον μόχθο μας, τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές κλπ) και εμείς ζούμε με ψίχουλα που δεν τα παίρνουμε στην ώρα τους, μέσα στην ανασφάλεια, χωρίς να μπορούμε να καλύψουμε όλες μας τις σύγχρονες ανάγκες και περιμένοντας να γυρίσουμε πίσω στην «κανονικότητα».


Να μην πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά είναι προσωρινά, όταν η κυβέρνηση λύνει τα χέρια στο μεγάλο κεφάλαιο να μας «αξιοποιεί» όπως, όποτε και όταν θέλει με το νέο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη. Να μην δεχτούμε να δουλεύουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες τον 21ο αιώνα, τον αιώνα της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δεν είμαστε εργαλεία ούτε αναλώσιμοι, έχουμε οικογένειες με υποχρεώσεις, παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια, χρειαζόμαστε μισθό που δεν θα τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα. Έχουμε ανάγκη από ωράρια ανθρώπινα και συνθήκες εργασίας ασφαλείς.


Η μόνη διέξοδος είναι η πάλη μέσα από το σωματείο μας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Ο οργανωμένος αγώνας είναι αυτό που τους φοβίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου