Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Η ταξική σας παιδεία… μπάζει

Η απεργία- αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, μετά τη μήνυση της Κεραμέως, κρίθηκε παράνομη (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και καταχρηστική (ΟΙΕΛΕ). Δεν μας εκπλήσσει. Η αστική δικαιοσύνη ως δεκανίκι της εκάστοτε κυβέρνησης είναι φυσικό να στέκεται απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για ένα σχολείο για όλους, εξυπηρετώντας έτσι τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Οι αποφάσεις- ποινές των αστικών δικαστηρίων: παράνομη «λόγω μη υποβολής αιτήματος για διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου», παράνομη «λόγω αναρμοδιότητας των ΔΣ τους να προκηρύξουν απεργία- αποχή», καταχρηστική γιατί «αποτελεί πολιτική απεργία» και 3.000 € πρόστιμο για κάθε παράβαση της απόφασης απαγόρευσης της απεργίας.

Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη και δεν πρέπει να τις βλέπουμε ξεκομμένες από το υπόλοιπο εργασιακό φάσμα. Είναι η ολομέτωπη επίθεση στους αγώνες του εργατικού κινήματος και στα κεκτημένα δικαιώματά του.

Πάντως, ένα μέρος της αξιολόγησης μπορούμε να πούμε ότι το είδαμε χθες μετά την επέλαση του «Μπάλλου». Οι εικόνες εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα που βγάζουν μαθητές αγκαλιά  από τα πλημμυρισμένα σχολεία, oι εικόνες μαθητών που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, που δημιουργούν γέφυρες με θρανία για να καταφέρουν να βγουν από το σχολείο, τα δεκάδες πλημμυρισμένα σχολεία, αμφιθέατρα σχολών, πανεπιστήμια αποδεικνύουν την «αγάπη» και το «ενδιαφέρον» του υπουργείου για την αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

***

Οι σημερινές εικόνες από το 1ο ΓΕΛ και 1ο Γυμνάσιο της περιοχής μας, μας γεμίζουν οργή. Μαθητές με αυτοσχέδιες γέφυρες από θρανία να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα κοντέινερ που κάνουν μάθημα!

Αυτό εννοεί όταν λέει κυβέρνηση και υπουργείο ότι είναι όλα καλά στα σχολεία μας; Αυτό σημαίνει το σχολείο μας είναι αναβαθμισμένο; Και μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που μας χτύπησε η κακοκαιρία, γιατί τρεις μέρες τώρα μας έχετε πρήξει με τον "Μπάλλο" που έρχεται. Μην μας πείτε ότι φταίει η κακιά μας η μοίρα που οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ εδώ και 20 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ!

Έχετε τεράστιες ευθύνες! Και εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και φυσικά και όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι τώρα. Δεν πήρατε κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια γιατί είναι κόστος η ασφάλεια και η υγεία μας.

Οι σημερινές εικόνες από ένα σχολείο που απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία γεγονότα. Είναι οι εγκληματικές επιλογές που μας αφήνουν απροστάτευτους.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών να αγκαλιαστεί από όλο τον εργαζόμενο λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου