Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

dna μαγειρέματα και ιστορίες ομηρίας

Η εντεινόμενη βιομηχανία διώξεων σε αγωνιστές του ανταγωνιστικού κινήματος είναι μια παλιά δοκιμασμένη μέθοδος για να τρομοκρατήσει τους «από κάτω». Ας μη γελιόμαστε. Η στόχευση στο πρόσωπο του Κώστα Κ. στοχεύει ολόκληρο το κίνημα που παλεύει και ονειρεύεται έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση και καταπίεση.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε κείμενο του Κώστα Κ.

***

dna μαγειρέματα και ιστορίες ομηρίας (ή περί μιας ακόμα δίωξής μου)

Έστω ότι έχουμε μια δικογραφία που ευθαρσώς περιλαμβάνει:

- Την από 4-2-2009 Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών για μια σειρά από κατασχεθέντα αντικείμενα-πειστήρια, μετά από έρευνα στο σπίτι μου.

- Την από 23-10-2012 Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών για μια σειρά από κατασχεθέντα αντικείμενα-πειστήρια, μετά από έρευνα (ξανά) στο σπίτι μου.

Όλα βαίνουν καλώς, οι εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες ουδέν αποδίδουν και τα χρόνια κυλούν. Ώσπου, στις 15-5-2021 κάτι (;) συμβαίνει.

Τότε μόλις το (γνωστό μας) Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών αποφασίζει να ολοκληρώσει τη (γνωστή μας) Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης για τα κατασχεθέντα αντικείμενα-πειστήρια, μετά από έρευνα στο (ναι, ναι, σωστά μαντέψατε) σπίτι μου, στις 15-10-2020.

Και κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα στον χρόνο, πηγαίνοντας 14 χρόνια πίσω. Και τότε μόλις διαπιστώνει ότι το dna μου ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε σε κάποιο αντικείμενο, μετά από εμπρηστική επίθεση (στις 3-7-2007) στα αυτοκίνητα του Γ. Βουλγαράκη και της φρουράς του. Του Γ. Βουλγαράκη που είχε πρόσφατα μεταπηδήσει από το υπουργείο δημοσίας τάξης σε αυτό του πολιτισμού.

Όλως παραδόξως, πρόκειται για μια ταύτιση του dna που δεν είχαν δείξει ούτε η πραγματογνωμοσύνη του 2009, ούτε αυτή του 2012.

Καλούμαι στις 4 Νοέμβρη να απολογηθώ στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης, κατηγορίες που μπορούν να με οδηγήσουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή ή σε μια παρατεταμένη ομηρία μέχρι τη δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης.

Δεν έχω παρά (στωικά) να το δω κι αυτό σαν μια ακόμα μάχη σε ένα πόλεμο που εδώ και 37 χρόνια (από 15 χρονών μαθητής) συμμετέχω, έναν πόλεμο στον οποίο πάντα στάθηκα με την πλευρά των “από κάτω”, συντασσόμενος με το παλιό καλό όνειρο ενός κόσμου δίχως εκμετάλλευση και καταπίεση.

Και σε αυτό τον πόλεμο δεν τους χαρίστηκα ποτέ.

Κώστας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου