Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Νέες διώξεις αγωνιστών στην Τουρκία...

Στις 15 Σεπτέμβρη το AKP, κόμμα του Ερντογάν, εξέδωσε εντάλματα συλλήψεων για 126 αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου και της TAYDAS (επιτροπή συγγενών πολιτικών κρατουμένων). Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με βάρβαρες ως συνήθως επιδρομές σε σπίτια σε πολλές περιοχές της Πόλης με αποτέλεσμα οι συλλήψεις να έχουν φτάσει τις 80. Μέσα στους/στις συλληφθέντες/σες υπάρχουν ηλικίες από 20 έως 70 χρονών αγωνιστές/τριες. Στις 16 του μήνα, δόθηκε μια πρώτη απάντηση από τον ίδιο τον λαό με μια μεγάλη διαδήλωση στη γειτονιά 1μαγιά στην ασιατική πλευρά της πόλης. Παρακάτω οι ανακοινώσεις από τους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου εδώ στην Ελλάδα.

***

Οι επιχειρήσεις και οι συλλήψεις σας δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μας για ανεξαρτησία, δημοκρατία και σοσιαλισμό! Ο φασισμός του AKP ξεκίνησε επιχείρηση κατά του Λαϊκού Μετώπου στις 15 Οκτωβρίου 2021. Εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 126 αγωνιστές και αγωνίστριες σε 16 περιοχές και συνέλαβε 79 απ' αυτούς. Το AKP σκορπά τον τρόμο. Γιατί φοβάται πολύ. Είναι ο φόβος ότι η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία και η αδικία που έχουν μεγαλώσει, σαν μια χιονοστιβάδα μπορεί να μετατραπούν σε μια νέα εξέγερση του Ιουνίου. Είδαν ότι η δύναμή τους θα μπορούσε να ανατραπεί με ένα χτύπημα.

Ο φόβος του ΑΚΡ για τους επαναστάτες είναι το αποτέλεσμα της επιδρομής σε εκατοντάδες σπίτια με αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής και των ειδικών επιχειρήσεων, σπάζοντας τις πόρτες με πολιορκητικούς κριούς

 και σκορπίζοντας τον τρόμο. Φοβούνται ότι οι επαναστάτες θα οδηγήσουν τον λαό. Κοιμούνται και ξυπνούν με αυτόν τον φόβο. Αφού άδειασαν το πάρκο Γκεζί, δεν μπόρεσαν να τελειώσουν την εξέγερση. Γιατί το Λαϊκό Μέτωπο μετέφερε τις διαμαρτυρίες στις γειτονιές και τις έκανε να διαρκέσουν μήνες. Αυτός είναι ο λόγος για τις επιθέσεις τους εναντίον του Λαϊκού Μετώπου.

Πως...

Στην πράξη ακυρώσαμε τις επιχειρήσεις σας σαν αυτή της 1η Απριλίου, έτσι θα ακυρώσουμε επίσης και αυτή την επίθεσή σας. Δεν μπορείτε να τελειώσετε το Λαϊκό Μέτωπο με τον τρόμο που δημιουργήσατε με τις επιδρομές στα σπίτια τα μεσάνυχτα.

Γιατί το Λαϊκό Μέτωπο είναι  τα εκατομμύρια λαού, ενός λαού που αφήσατε πεινασμένο, φτωχό και άνεργο.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων! Κάτω ο φασισμός, ζήτω ο αγώνας μας!

 16.10.2021

 Ελεύθεροι κρατούμενοι της Ελλάδας

***

Ούτε η κατ'οίκον κράτηση - ούτε η τρομοκρατία μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μας για Δικαιοσύνη!

Τον τελευταίο μήνα ο φασισμός του ΑΚΡ επιχειρεί να επιβάλλει με την αστυνομία και με κάθε είδους σκληρότητα την ανέχεια και την πείνα στον λαό.

Το αποτέλεσμα των επιδρομών τους:

Ο αγώνας μας, όμως, για τη Δικαιοσύνη δεν εμποδίστηκε με καμία επιχείρηση.

Επειδή οι επιδρομές τους δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα μας, σήμερα, 15 Οκτωβρίου έλαβε χώρα επιχείρηση σε πολλές περιοχές και σπίτια της Κων/λης, συλλαμβάνοντας με βασανιστήρια, οποιονδήποτε υπερασπίζεται το αίτημα της δικαιοσύνης!

Το AKP, το οποίο παραμένει θεατής ακόμη και στις πιο βασικές απαιτήσεις του λαού, προσπαθεί να εκφοβίσει το λαό με επιδρομές.

Σε αυτές τις επιδρομές βρίσκονται στο στόχαστρο όλοι. Από 70χρονους αγωνιστές της TAYADS έως τους 20χρονους αγωνιστές.

Δε θα σταματήσουμε να εμποδίζουμε τις προσπάθειές να πάρετε τον άρρωστο κρατούμενο Ali Osman Köse μέσα από τα χέρια μας - να διαφθείρετε τους νέους μας στις γειτονιές μας!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη ενάντια στις διώξεις του ΑΚΡ σε όλες τις συνθήκες!

Θα ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας για δικαιοσύνη σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα πεδία!

Οι επιθέσεις και οι συλλήψεις δε μπορούν να μας λυγίσουν!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ!

Θέλουμε δικαιοσύνη, θα την πάρουμε!

Ο λαός μας έχει δίκιο

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

15.10.2021

Λαϊκό Μέτωπο

* μέχρι στιγμής έχουν γίνει 54 συλλήψεις από λίστα που περιέχει 126 άτομα

* εχθές προηγήθηκε επίθεση και συλλήψεις σε συγκεντρωμένους αγωνιστές στα δικαστήρια Κων/λης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου