Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Η ιμπεριαλιστική εξάρτηση σφίγγει τις αλυσίδες του λαού

Η παρακάτω ανακοίνωση μοιράζεται σε συγκεντρώσεις, χώρους δουλειάς και στάσεις ΜΜΜ.

***

Η ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό πανηγυρίζει αυτές τις μέρες και προσπαθεί να πείσει τον λαό μας ότι πρέπει να πανηγυρίζει κι αυτός. Η χώρα, καθώς μας λένε, γίνεται ισχυρότερη διπλωματικά-στρατιωτικά-οικονομικά.

Με τις δύο τελευταίες συμφωνίες, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την «εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» αλλά και με τις ΗΠΑ, όσον αφορά τις βάσεις και την «αναβάθμιση της χώρας στο στρατιωτικοπολιτικό παιχνίδι», η ντόπια αστική τάξη αποκρύβει το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την για άλλη μια φορά επικίνδυνη πολιτική της ανάμεσα στα μπατζάκια των ιμπεριαλιστών.

Σε μια τεταμένη περίοδο για την περιοχή, που συγκρούονται τεράστια συμφέροντα και ολόκληρες χώρες διαλύονται από τις πολεμικές συγκρούσεις, η χώρα μας αναβαθμίζει την εξάρτησή της, παραδομένη από την αστική τάξη σε επικίνδυνα σχέδια.

Στο πλασάρισμα των αστικών τάξεων της περιοχής και των ιμπεριαλιστών για ξαναμοιράσματα και αλλαγές χαρτών η βαθιά εξαρτημένη αστική μας τάξη προσπαθεί να «κινηθεί» με το ιδεολόγημα του «Ακρίτα του δυτικού πολιτισμού» και να δώσει γη και ύδωρ στους νέους σταυροφόρους…

Η εθνική ανεξαρτησία που τόσο διαφήμιζε για τα 200 χρόνια από το 1821 δεν είναι τίποτε άλλο παρά «ανεξαρτησία» με δανεικά, μιας και την έχουν κατατάξει σε χώρα δεσμοφύλακα και σερβιτόρο της ΕΕ, σε ορμητήριο των ΗΠΑ.

Όλα τα αστικά κόμματα επί δεκαετίες πλασάρουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση ως πατριωτισμό και τσακώνονται ως πλασιέ για το ποιος ιμπεριαλιστής θα ρίξει τα περισσότερα αποφάγια από τα ποσοστά κερδών. 

Αρκεί κανείς να διαβάσει την ιστορία του τόπου για να καταλάβει πως σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της ντόπιας αστικής τάξης ο λαός μας βγήκε χαμένος. Ο «πατριωτισμός» της αστικής τάξης κινείται βάση των υλικών της συμφερόντων και κάθε φορά προσαρμόζει σε αυτές και ένα «εθνικό αφήγημα». Σε αυτό δεν πρέπει να έχουμε ως εργάτες και εργάτριες καμία αυταπάτη και να μην σηκώνουμε τις «ξένες σημαίες» των σταυροφόρων ιμπεριαλιστών και των πολεμικών τους σχεδίων.

Η εργατική τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον από τα όπλα των ιμπεριαλιστών και από τις πολεμικές προετοιμασίες στην ευρύτερη περιοχή. Κανένας εργαζόμενος δεν έχει συμφέρον από την οποιαδήποτε εμπλοκή που διασπά την ειρήνη και την φιλία των λαών.

Με κάθε τρόπο πρέπει η οργανωμένη εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις του τόπου να δείξουν την εναντίωση τους στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στην εξάρτηση και στον σωβινισμό που καλλιεργείται ενάντια στους γείτονες λαούς.

Ακούραστα να παλεύουμε για το χτίσιμο μετώπου ειρήνης και αντιιμπεριαλιστικής δράσης με κάθε δημοκρατική, προοδευτική, αντιπολεμική φωνή στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Κάτω ο Ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Ζήτω η εργατική τάξη, η ειρήνη και η φιλία των λαών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου