Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή από εργαζόμενο του ΟΑΣΑ

Η παρακάτω επιστολή μάς στάλθηκε από τον Ε.Χ. αναγνώστη και φίλο του Prolet connect που εργάζεται ως οδηγός λεωφορείων στον ΟΑΣΑ.

***

Ως εργαζόμενος στα Μ.Μ.Μ. εδώ και χρόνια βιώνω την απαξίωση και παραμέληση από όλους τους κρατικούς φορείς! Οργή και νεύρα από τον κόσμο που ξεροσταλιάζει στις παγωμένες ή καυτές το καλοκαίρι στάσεις, στοίβαγμα στα βαγόνια και στα λεωφορεία σαν σαρδέλες χωρίς καν τα υποτυπώδη μετρά κατά του Covid!

Μαζί με το «απαιτητικό» (χα χα!) επιβατικό κοινό έχουμε να διαχειριστούμε και την σαπίλα των υπευθύνων, που δεν ντρέπονται να χρησιμοποιήσουν όποιο μέσο διαθέτουν ώστε να μας πείσουν πως «αυτοί» δεν φταίνε ποτέ και σε τίποτα και να την βγάζουν πάντα λάδι!

Θα ήθελα σ' αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ένα ρητό του λαού μας που λέει: ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά πιάνεται! (που σημαίνει με απλά λόγια πως όποιος βρίσκεται σε απόγνωση καταφεύγει σε οποιοδήποτε μέσο σωτηρίας)... κ. Πατούλη. Που δεν ντραπήκατε να στοχοποιήσετε έναν εργαζόμενο για ό,τι συνέβη στο Φάληρο με το «πνιγμένο» λεωφορείο και τους παρ’ ολίγον πνιγμένους επιβάτες (που χάριν στην ψυχραιμία του έγιναν όλα όπως έπρεπε και δεν είχαμε θύματα), που δεν ντραπήκατε να μιλήσετε για ατομική ευθύνη του οδηγού την ώρα που δεν έχετε αναλάβει εσείς και το σινάφι σας ποτέ καμιά ευθύνη!

Την ώρα λοιπόν που η αστική τάξη μοιράζει δισεκατομμύρια για να αυξήσει την ιμπεριαλιστική και κατασταλτική δύναμη στα βαλκάνια και στους δίκαιους λαϊκούς αγώνες αντίστοιχα, την ώρα που για πολλούς αγριεύει ο καπιταλισμός και μας δείχνει ολοένα και πιο πολύ τις άγριες διαθέσεις του, την ίδια ώρα θα πρέπει σαν εργατική τάξη να υπερασπιστούμε τα εργατικά δικαιώματά μας, το δικαίωμα στην δημόσια υγεία, το δικαίωμα στην δημόσια παιδεία, τα δημόσια ΜΜΜ και σαφώς το δικαίωμα να εργαζόμαστε σαν άνθρωποι, με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου