Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις μονάδες υγείας

Για την σημερινή κυβέρνηση αλλά και για όλους τους υπερασπιστές της ελεύθερης αγοράς γνωρίζουμε ότι η δημόσια δωρεάν υγεία και οι προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ είναι …σοβιετικοί εφιάλτες.

Η πανδημία και τα αποτελέσματά της σε ανθρώπινες ζωές συνεχίζουν να «ξεβρακώνουν» την κυβερνητική διαχείριση και να αναδείχνουν την ταξική διάσταση του συστήματος υγείας. Οι υγειονομικοί σε όλη την χώρα εδώ και 17 μήνες παλεύουν σε αδιανόητες συνθήκες εργασιακής πίεσης για να φέρουν σε πέρας τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Όποιος έχει περάσει κατώφλι νοσοκομείου ξέρει πολύ καλά ότι το προσωπικό ξεπερνά τον εαυτό του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να «μπαλώσει» κενά και τρύπες για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας. Στα αιτήματά τους για προσλήψεις προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών εισέπραξαν… απλόχερα χειροκροτήματα αλλά μέχρι εκεί.

Η κυβέρνηση «προσφέρει» στον εργαζόμενο λαό υποστελεχωμένα νοσοκομεία, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του. Οι νεκροί αυξάνονται ενώ λόγω Covid-19 όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν υποστεί μετατροπές εις βάρος της υγείας του λαού μας συνολικά.

Μαζί με τη σταθερή μας υπεράσπιση των αιτημάτων για την δημόσια υγεία πρέπει να μπει και να στηριχτεί ως παλλαϊκό αίτημα η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις μονάδες υγείας.

Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου