Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Β. Εύβοια: η καταστροφή συνεχίζεται…

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια μελετών και τεχνικού σχεδιασμού έφερε αυτό που όλοι συζητούσαν στα χωριά της Β. Εύβοιας: την καταστροφή.

Η καταρρακτώδης βροχή της κακοκαιρίας εν ονόματι «Αθηνά» ακολούθησε τη «πεπατημένη» των προηγούμενων φυσικών φαινομένων και έβαλε την σφραγίδα της στο συνεχόμενο σφυροκόπημα του τόπου.

Ότι δεν έκαψε η φωτιά το κατέστρεψε το νερό. Δρόμοι, υποδομές, σπίτια, εργαλεία, αυτοκίνητα, σπαρτά όλα παραδομένα στο έλεος του νερού. Ειδικότερα στη παραλιακή γραμμή της Αγ. Άννας- Αχλαδίου- Κοτσυκιάς. Οι κάτοικοι πλέον μετράν πληγές σε μια διαδοχική καταστροφή κομμένη σε επεισόδια που θυμίζει σελίδες από τη Βίβλο…

Όμως δεν είναι ο θεός που εκδικείται τους Ευβοιώτες για κάποιο αμάρτημα... αλλά το ίδιο το αστικό κράτος που 'χει στηθεί μόνο για να περιφρουρεί την ομαλή λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και τα κέρδη των καπιταλιστών. Σε δεύτερη μοίρα βάζει το δημόσιο καλό και φυσικά το περιβάλλον. Όσα κάνει έχουν στόχο, όχι την λαϊκή ευημερία και ασφάλεια, αλλά την καπιταλιστική κερδοφορία.

Αντί ο λαός να μπορεί να κάνει χρήση τεχνολογίας, εργαλείων, επιστημονικών μελετών και εργασίας και να αντιμετωπίζει στο μέγιστο τα όποια προβλήματα, περιμένει σωτήρες- «ανάδοχους», «πρότζεκτς» καπιταλιστικών ομίλων και με το χέρι απλωμένο δωρεές και προσφορές από φιλεύσπλαχνους εθνικούς ευεργέτες. Για άλλη μια φορά θα ξανακαλέσουμε να συσπειρωθεί ο κόσμος των χωριών της Β. Εύβοιας σε συνελεύσεις κατοίκων και επιτροπές πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών και να μην αφήσει την μοίρα να του καθορίσει τη ζωή…  

Δυστυχώς η καταστροφή συνεχίζεται. Μέσα από τα κάρβουνα και τις λάσπες είναι η ίδια η ζωή που φωνάζει σε όλους μας: Ή με τον καπιταλισμό ή με την σχεδιοποιημένη οικονομία και τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Για το συλλαλητήριο στη Στροφυλιά...

Εύβοια: να μη ξεχάσουμε τους δέκα νεκρούς

Στους φίλους από Αχλάδι Ευβοίας

Με τα ίδια ματοβαμμένα χέρια...

Κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου