Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Σημεία και τέρατα στη δίκη για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη

Στις 5/12, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κάθισαν στο εδώλιο οι βασανιστές και βιαστές της Ε. Η υπόθεση της 18χρονης είναι γνωστή και συνταράζει το είναι κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Αυτοί οι σωματέμποροι, αυτά τα τέρατα προκαλούν και μόνο με την παρουσία τους, πόσο μάλλον όταν εμφανίζονται χαμογελαστοί και ευδιάθετοι. Έτσι είναι όταν τα τέρατα νιώθουν πως έχουν τη συγκάλυψη ενός ολόκληρου συστήματος. Και το νιώθουν αυτό από την πρώτη στιγμή.

Όσες και όσοι στάθηκαν αλληλέγγυες/οι με την Ε. στο δικαστήριο έγιναν μάρτυρες ενός βάρβαρου σόου από κάθε άποψη. Οι υπερασπιστές τους ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια προκλητικοί. Οι νταβατζήδες τούς έστρωναν τις γραβάτες και αυτοί τους χτυπούσαν την πλάτη. Οι υπερασπιστές του trafficking πανηγύριζαν προς την πλευρά του ακροατηρίου όταν έμαθαν για την απουσία της Ε. Διέκοπταν συνεχώς τη συνήγορο της Ε., ενώ διάφοροι κολαούζοι των σωματεμπόρων, που βρισκόντουσαν μέσα στην αίθουσα, χασκογελούσαν μαζί τους.

Αυτό το σόου όμως των κανίβαλων δεν είναι τίποτα μπροστά στα χατίρια που τελικά τους έκανε η «έδρα». Αποφάσισαν να εξαναγκάσουν την Ε. να βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με τους βασανιστές της, απορρίπτοντας νέτα σκέτα την προστασία ενός θύματος trafficking, κάτι το οποίο αφήνει κακό προηγούμενο. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Όρισαν την επόμενη δίκη, στις 12/12, ως κεκλεισμένων των θυρών. Κλειδώνουν την Ε. ακόμα μια φορά με τους βασανιστές της, οι οποίοι φέρονται στη δίκη σαν να είναι οι ίδιοι οι κατήγοροι...

Η τρομοκρατία προς την Ε. και της αλληλεγγύης που εκφράζεται στο πρόσωπο της δεν θα περάσει. Χρέος όλων μας σήμερα είναι να στεκόμαστε με κάθε τρόπο πλάι στα θύματα, να μην αφήνουμε σπιθαμή στους νταβατζήδες και τους κολαούζους τους. Η απομόνωση να αλλάξει στρατόπεδο. Να μη γίνει ανεχτή καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Η συσπείρωση και η ενότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μη κερδίσει η βαρβαρότητα. Να μην υπάρξει έδαφος για τους «οικείους» των βασανιστών μέσα στο δικαστήριο.

Εμείς ξαναλέμε: ένοχα δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ένοχα δεν είναι μόνο τα κυκλώματα των νομιμοπαράνομων επιχειρηματιών, ένοχη για τη σωματεμπορία, ένοχη για τη διεθνή σωματεμπορί­α (trafficking) είναι το καπιταλιστικό σύστημα στο σύνολό του.

Υ.Γ. Μια εικόνα που περιγράφει το κλίμα στο δικαστήριο: Μετά τη λήξη της δίκης ο αλληλέγγυος κόσμος απευθύνθηκε στους υπερασπιστές των νταβατζήδων με μία λέξη: ΝΤΡΟΠΗ. Η απάντηση από μία δικηγόρο τους ήταν να γυρίσει προς το μέρος τους και να κάνει χορευτικά σκέρτσα ειρωνευόμενη τον κόσμο της αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμα:

Τράφικινγκ: Μια ακόμα καπιταλιστική επένδυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου