Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Όχι άλλο αίμα

Σκίτσο της Ε.Π.

Σήμερα 6 Δεκέμβρη μια μαύρη ημερομηνία της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού κράτους μάς βρίσκει μουδιασμένους, γιατί βαριά και θλιβερά γεγονότα έχουν συνταράξει τον καθένα και την καθεμιά από εμάς.

Ένα ακόμα περιστατικό ψυχρής δολοφονικής βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας ήρθε να προστεθεί στο μακρύ μακάβριο κατάλογο, όταν εχθές αστυνομικοί της ομάδας Δίας πυροβόλησαν πισώπλατα και σε ευθεία βολή, στο κεφάλι, τον  δεκαεξάχρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη. Οι μπάτσοι τον εκτέλεσαν επειδή δεν πλήρωσε 20€ για τη βενζίνη του. Την ίδια μέρα το μεσημέρι σε σχολείο στις Σέρρες ένας μαθητής, που με τους συμμαθητές του έπαιζαν ανέμελα στο προαύλιο του ολοήμερου σχολείου τους, καταπλακώθηκε από πόρτα που εκτοξεύτηκε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

14 χρόνια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου το ελληνικό κράτος, η ελληνική αστική τάξη, η κυνικότητα και η αιμοβορία του κεφαλαίου σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης συνεχίζει να δολοφονεί παιδιά με όλους τους πιθανούς τρόπους. Συνεχίζει να τα κακοποιεί και να τα βιάζει σε κάθε πιθανή και απίθανη τύχη της καθημερινότητας. Συνεχίζει να τα περιθωριοποιεί και να τα αφήνει αμόρφωτα. Συνεχίζει να τα διαχωρίζει σε ελληνόπουλα και Ρομά, σε αλβανάκια και αφγανάκια για να μπορεί να τα μετατρέπει σε σύγχρονα σκλαβάκια.

Για ακόμα μια φορά ο καπιταλισμός (το τέλειο σύστημα για τους φιλελέδες και τους σοσιαλδημοκράτες απολογητές του) μάς δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπό του. Ξεζούμισμα, καταλήστευση, υποτίμηση της δημόσιας παιδείας, υγείας και του δημόσιου πλούτου. Υποτίμηση που φτάνει στο να μετριόμαστε και κάθε μέρα να είναι ένας λιγότερος και μία λιγότερη από εμάς σε αυτό τον κόσμο.

Έτσι θα είναι όσο επιτρέπουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να ζούνε στην ταξική κοινωνία των ανισοτήτων. Δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι αυτό τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει μέσα από την οργάνωση, μέσα από την ενότητα, έχοντας ως μπούσουλα και φωτεινό φάρο τα ιδεώδη του κομμουνισμού για μια κοινωνία ισότιμων, ελεύθερων, χορτασμένων, χαρούμενων και φωτεινών ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου