Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

... επειδή ήτανε Ρομά

Στις 5 Δεκέμβρη πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μπάτσο ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης. Σήμερα, 13/12, εξέπνευσε και το όνομά του γράφτηκε ιστορικά ως ακόμα ένα θύμα της κρατικής καταστολής. Ένας φτωχοδιάβολος ακόμα που πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του αστικού κράτους.

Η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος χτυπά σε κάθε πεδίο. Εκεί που η εκμετάλλευση σαρώνει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τα προοδευτικά τμήματα του λαού.

Αυτές τις μέρες οι μηχανισμοί του αστικού κράτους πήραν φωτιά. Δικαστικά ο μπάτσος δολοφόνος τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό! Κατασταλτικά οι δυνάμεις τους ρίχτηκαν στους καταυλισμούς και τα κοράκια της δημοσιογραφίας έφτιαχναν τα προφίλ της εγκληματικότητας. Όχι μόνο του νεαρού Ρομά, μα όλων. Έφτιαχναν το προφίλ του εχθρού, ώστε να είναι έτοιμοι για σήμερα.

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, στις συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου εντείνεται, η βία του αστικού κράτους πνίγει στο αίμα τον «παραβάτη», τον «παράνομο», τον «τσιγγάνο». Τους φτωχοδιάβολους αυτού του κόσμου.

Σήμερα, ας ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των Ρομά για Δικαιοσύνη, ας φωνάξουμε μαζί τους με μίσος ταξικό «Ρατσιστές»! Αύριο οι φωνές μας να είναι χιλιάδες… για την προλεταριακή δικαιοσύνη…

Διαδήλωση στα Προπύλαια, 13/12, 19:00, για τον δολοφονημένο 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου