Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Να μπει τέρμα στο δουλεμπόριο των 25.000 εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

Οι 25.000 εργαζόμενοι (8μηνοι) στην κοινωφελή εργασία αμείβονται με ψίχουλα την ώρα που όλα είναι ανεβασμένα και η ακρίβεια βαράει κόκκινο. Παίρνουν 614 ευρώ μισθό και κάνουν την «λάντζα» σε ό, τι τους ζητηθεί από τους Δήμους.

Μιλάμε για 170 διαφορετικές ειδικότητες που μοιράζονται σε ανθρώπους που είναι περιθωριοποιημένοι από την εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό το δουλεμπόριο του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) είναι που καλύπτει με εργατικό δυναμικό τους Δήμους και κάνει λάστιχο τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν παίρνουν επιδόματα Χριστουγέννων-Πάσχα κλπ.

Παράλληλα, δεν εξοπλίζονται με Μέσα Ατομικής Προστασίας την ώρα που δουλεύουν στην καθαριότητα, στο πράσινο και σε βαριές εργασίες. Δεν τους δίνονται γάντια, μάσκες, μπουφάν, παπούτσια, είδη ασφαλείας, ρούχα αντιανεμικά.

Για τους 25.000 εργαζόμενους δεν θα ενδιαφερθεί κανείς παρά μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Αυξήσεις τώρα στους μισθούς στην κοινωφελή εργασία και προσλήψεις όλων στους Δήμους με δικαιώματα και χωρίς προϋποθέσεις.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες ελάτε σε επαφή με τους συλλόγους και τα σωματεία εργαζομένων σε κάθε Δήμο και φτιάξτε επιτροπές αγώνα. Δεν πάει άλλο. Η κοροϊδία του κράτους πάνω στις πλάτες σας είναι ολοφάνερη. Η εκμετάλλευση για 614 ευρώ είναι σκάνδαλο. Όλοι-ες στα σωματεία, η συσπείρωση και η ενότητα θα τους τρίξει τα δόντια και θα δουν κατάματα το δουλεμπόριο των 8μηνων και τη συνθήκη ομηρίας που έχουν χιλιάδες εργαζόμενους-ες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου