Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κατάπτυστη εξίσωση Ζαχαριάδη- Φρειδερίκης

Η «Φρίκη» με στολή της Jungmädelbund, της ναζιστικής οργάνωσης για κορίτσια ηλικίας 10 – 14 ετών μαζί με τους αδερφούς της Βελφ Χάινριχ και Κρίστιαν, οι οποίοι στρατεύθηκαν στην Βέρμαχτ

Δικό του το σύστημα, δικά του και τα πάνελ. Ο λόγος; Μα φυσικά για τον κύριο Τατσόπουλο, «Τσατσόπουλο», όπως τον γνωρίζουμε εμείς στο αντικαπιταλιστικό κίνημα.

Ο άνθρωπος που έπιασε στασίδι σε όλες τις αστικές παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΔ) αποφάσισε να πει για άλλη μια φορά τη βρωμιά του και να γεμίσει την ατμόσφαιρα βοθρίλα ψέματος και λάσπης. Είπε αυτός ο γυμνοσάλιαγκας της εξουσίας την εξής τρομερή και φοβερή βρωμιά στο κανάλι Οpen, ως τοποθέτηση για τις αθλιότητες που γίνονται στην Κιβωτό του Κόσμου: «Από την Φρειδερίκη μέχρι τον Ζαχαριάδη όποιος έβαζε παιδιά στα ιδρύματα τα μανιπουλάριζε ανάλογα με την ιδεολογία του, όμως η θρησκευτική αγωγή μπορεί να εμπνεύσει τον φόβο του θεού και μπορεί να ερμηνεύσει κάθε είδους ασέλγεια ως στοργή, ως αγάπη του θεού. Όλα αυτά λειτουργούν παραλυτικά προς τα παιδιά».

Ο πολιτικός αυτός σπεκουλαδόρος θα ήταν καλύτερα να κλείσει το στόμα του, όταν αναφέρεται στα χιλιάδες παιδιά του Εμφυλίου που σώθηκαν από τον πόλεμο, την φρίκη, τις βιαιότητες και τους βομβαρδισμούς της υπαίθρου. Αυτά τα παιδάκια, που οι αμερικάνοι μαζί με τους μοναρχοφασίστες και κάθε είδους κατακάθι έκαναν τη χώρα ένα τεράστιο νεκροταφείο, σώθηκαν από την αγάπη και τη φροντίδα ανθρώπων που αγκάλιασαν το δημοκρατικό-προοδευτικό κίνημα της χώρας και τον ένοπλο αγώνα του λαού μας.

Ο Τσατσόπουλος ας μάθει ότι αυτά τα χιλιάδες παιδιά (17-18.000 υπολογίζονταν το 1950 και έφταναν τις 20.000) που σώθηκαν από τα νύχια της «Φρίκης», της Φρειδερίκης του, ήταν παιδιά αγωνιστών και αγωνιστριών, δημοκρατικών οικογενειών, μαχητών και μαχητριών, μελών του ΚΚΕ, αλλά και παιδιά οικογενειών που αρνήθηκαν οι γονείς τους  να τα παραδώσουν στους εθνικόφρονες και στις παιδαγωγικές μέθοδες του παπαδαριού, που αναλάμβαναν την «κατήχησή» τους.

Πολλά από αυτά τα παιδιά ήταν ορφανά και φιλοξενήθηκαν από τις Λαϊκές Δημοκρατίες και την ΕΣΣΔ. Η βιβλιογραφία είναι τεράστια και τα ντοκουμέντα είναι εκατοντάδες για όποιον θέλει να μάθει περί προσφυγόπουλων και της απόλυτης φροντίδας που δέχτηκαν οι τραυματισμένες ψυχούλες τους. Ήταν η μέγιστη δυνατή και άρτια επιστημονικά προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής. Η ίδια η αντίδραση της εποχής και οι διεθνείς οργανισμοί δεν μπορούσαν να βρουν κηλίδες για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα αλλά τις βρήκε ο Τσατσόπουλος εφτά δεκαετίες μετά… 

Ο Τσατσόπουλος ας μάθει ότι η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη για τα χιλιάδες παιδιά και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, που βάζει στο ίδιο κάδρο με την «Φρίκη», έκανε τα πάντα για να γλιτώσει ο άμαχος δημοκρατικός κόσμος της χώρας με πρώτα τα παιδιά από το σχέδιο απαγωγής τους από τον μοναρχοφασισμό και την αμερικανοκρατία. Τα βρόμικα σκάνδαλα που φανερώθηκαν στις παιδουπόλεις της «Φρίκης», ξύλο, βασανιστήρια, σεξουαλική κακοποίηση, εξευτελισμός της προσωπικότητας, αγοροπωλησίες νηπίων και τόσα άλλα ανείπωτα πέφτουν στις πλάτες του καθεστώτος των νικητών. Της «Φρίκης» και της αυλής της και όσων πήγαν δήθεν να σώσουν τα φτωχά ελληνόπουλα…

Ο λαός μας και οι αγωνιστές που πάλεψαν με το όπλο στο χέρι έχασαν εκατοντάδες παιδιά που δεν έμαθαν ποτέ ποιος ήταν ο γονιός τους, ποιοι και γιατί τα βασάνιζαν και τα κακοποιούσαν, ποιοι και γιατί τα απήγαγαν και τα βάζανε να γίνουν αντικομμουνιστές και να μισούνε τους ίδιους τους γονείς τους, ποιοι και γιατί τα έστελναν στην Αμερική και την Αυστραλία, ή ποιοι και γιατί τα έβαζαν να δουλεύουν για τις κοκότες του Κωλονακίου ως παραδουλεύτρες.

Δεν θα μιλήσουμε για τον επιστήμονα γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, τον πρόεδρο της ΕΒΟΠ (Επιτροπή «Βοήθεια στο Παιδί»), και το τεράστιο έργο του που συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα για τη μέριμνα και την αφιέρωση του στα παιδιά. Αυτή η ιστορική γνώση ξεπερνά κάτι βρόμικους τύπους επιπέδου Τσατσόπουλου.

Από τις χιλιάδες οικογένειες πολιτικών προσφύγων και απογόνων των μαχητών του ΔΣΕ η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες βρωμιές είναι η συσπείρωση μας και η διαρκή πληροφόρηση της κοινωνίας για την τεράστια στήριξη που πήραν τα παιδιά του Εμφυλίου από το παγκόσμιο κομμουνιστικό και δημοκρατικό κίνημα και μεγάλωσαν επουλώνοντας τις πληγές τους με αγάπη και αλληλεγγύη. Για τον Τσατσόπουλο μόνο περιφρόνηση και αποσμητικά χώρου...

1 σχόλιο:

  1. Γιώργος Σαρηγιάννης3 Δεκεμβρίου 2022 στις 8:41 μ.μ.

    Ας διαβάσει ο κύριος αυτός το βιβλίο του συντρόφου Δημήτρη Σέρβου, "Το Παιδομάζωμα και ποιοί φοβούνται την Αλήθεια", τα λέει όλα !!! (έκδοση Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2001)

    ΑπάντησηΔιαγραφή