Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Για τους Ταλιμπάν του ελληνικού καπιταλισμού;

Διαβάσαμε την καταδίκη του Υπουργείου Εξωτερικών για τους Ταλιμπάν στο twitter: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις αποφάσεις των Ταλιμπάν να αναστείλουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση για τις Αφγανές γυναίκες και να απαγορεύσουν στις γυναίκες να εργάζονται σε ΜΚΟ. Αυτές οι αποφάσεις προκαλούν μεγάλη απογοήτευση και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Tο υπουργείο ακολούθησε τις αντίστοιχες αποφάσεις-καταδίκης της ΕΕ. Όμως θα ήταν καλό να αφήσουν τα πολύ δημοκρατικά οι κύριοι και οι κυρίες του Υπουργείου γιατί το ζήτημα είναι μην απαντήσουν και οι Ταλιμπάν για τα ελληνικά καμώματα… Και αυτό θα χει αρκετή πλάκα μέσα στη ζοφερή περίοδο που ζούμε.

Ας δει λοιπόν το Υπουργείο Εξωτερικών τι γίνεται στο εσωτερικό της χώρας και πως οι πολίτες ζουν. Ειδικά οι γυναίκες. Ας γράψουμε εμείς λοιπόν για τους Έλληνες Ταλιμπάν του ελληνικού καπιταλισμού. Την περίοδο 2021-22 έχουν καταγραφεί 40 γυναικοκτονίες.

Όλων των ειδών οι βιαιότητες, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, απαγωγές εναντίον γυναικών ενήλικων και ανήλικων. Το καθημερινό αστυνομικό ρεπορτάζ (για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας) βρίθει από τέτοια περιστατικά.

Αν το κοράνι είναι αυτό που δίνει «γραμμή» στους Αφγανούς «προστάτες» της γυναικείας τιμής και διαφυλάσσει την ηθική της αφγανικής κοινωνίας στον ελληνικό καπιταλισμό είναι το Κέρδος. Στην ελληνική οικονομία ανθίζει το trafficking ως καπιταλιστική επιχείρηση. Εκατοντάδες γυναίκες από χώρες που χτύπησε ο ιμπεριαλισμός αλλά και ελληνίδες γίνονται σκλάβες και κλείνονται σε σπίτια-κελιά. Όταν σπάνια καταγγέλλονται τα κυκλώματα αυτού του είδους εμπορίας «λευκής σαρκός» είναι η ελληνική δικαιοσύνη που βοηθά τους θύτες να τη βγάλουν καθαρή γιατί υπερασπίζονται το καπιταλιστικό κέρδος και τους επιχειρηματίες που επενδύουν στη μαύρη οικονομία.

Οι ελληνίδες εργαζόμενες βιώνουν σεξιστικούς διαχωρισμούς και ένα σωρό άλλες ρατσιστικές και μισογυνικές συμπεριφορές στους χώρους δουλειάς, ενώ αμείβονται πολύ κάτω των συναδέλφων τους αντρών. Οι γυναίκες που βρίσκονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εντός Ελλάδας έχουν να πουν τα «καλύτερα» για την ελληνική φιλοξενία και τις συμπεριφορές του ελληνικού κράτους απέναντί τους σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα που τόσο κόπτεται το ΥΠΕΞ για το Αφγανιστάν…

Οι Ελληνίδες Ρομά είναι σε κατώτερη εκπαιδευτική κλίμακα από το Αφγανιστάν. Αν διαβάσει κανείς τις σχετικές εκθέσεις θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει όχι τριτοβάθμια αλλά ούτε πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα κοριτσόπουλα των Ρομά. Το ελληνικό κράτος τούς έχει περιθωριοποιήσει –γκετοποιήσει δεκαετίες και τους κερνά με θάνατο, ανέχεια και αμορφωσιά.

Το ΥΠΕΞ ας στείλει καμιά ευχετήρια κάρτα στον απόδημο ελληνισμό με κάνα τσολιαδάκι και ας αφήσει την δήθεν υπεράσπιση των γυναικών του Αφγανιστάν γιατί προκαλεί το γυναίκειο αίσθημα εντός χώρας για όσα συμβαίνουν εις βάρος του γυναικείου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου