Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Φροντιστήριο «Πρωτοπορία»: Μιλάς για την επέτειο του Πολυτεχνείου; Απολύεσαι!

Σε ένα συνεχές πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης, μέσα σε μια συνολική πολιτική διαχείριση προς στροφή στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας τα φαινόμενα ασυδοσίας από τους φροντιστηριάρχες στα ιδιωτικά «μαγαζάκια» τους συνεχώς αυξάνονται.

Οι εργαζόμενες/οι βρίσκονται σε ένα καθεστώς εκμετάλλευσης με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς «δώρα» και επιδόματα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με την αβεβαιότητα να «βαράει κόκκινα» κάθε τέλος της χρονιάς και με την απειλή της απόλυσης να βρίσκεται συνεχώς στο τραπέζι από τα αφεντικά των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

Οι γονείς αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να ξεπεράσουν τα κενά που αφήνει το δημόσιο σχολείο, το οποίο τσακίζεται όλο και περισσότερο, χρονιά τη χρονιά, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις που αποφασίζουν βάση συμφερόντων των εργολάβων της εκπαίδευσης.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μέσα σε αυτή την κατάσταση και πέρα από την καθημερινό αγώνα για επιβίωση, παλεύουν απέναντι από τον κάθε εργοδότη που μετράει κέρδη και βλέπει κάθε παιδί και κάθε γονιό ως πορτοφόλι, για την καλύτερη διαπαιδαγώγηση των μαθητών, χτίζουν, κάτω από άθλιες συνθήκες σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια ξεχωριστά.

Τα παραπάνω τα γράφουμε με αφορμή την απειλή για απόλυση από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία της εργαζόμενης ως εκπαιδευτικού, Ελπίδας Νασιοπούλου, που είναι και πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων». Ο λόγος της απόλυσης; «Συνδικαλιστική δράση σε μαθητές»! Γιατί; Επειδή μιλούσε στους μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αργία τη συγκεκριμένη μέρα στα φροντιστήρια.

Για τους εργοδότες της επιχείρησης «Πρωτοπορία»(!) μάλλον είναι σφάλμα ένας εκπαιδευτικός να μιλάει σε μαθητές για την ιστορία του τόπου. Είναι ανεπίτρεπτο να επικοινωνεί με τους μαθητές τους ιστορικούς αγώνες που έχει δώσει ο λαός για την ελευθερία του. Φανταζόμαστε πως δεν παίζει ρόλο το ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη συνδικαλίζεται, απεργεί, διεκδικεί στο χώρο δουλειάς…

Ο λόγος που επικαλείται το φροντιστήριο για την απόλυση είναι προκλητικός, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους γονείς και τους μαθητές. Για κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

Η εργαζόμενη εκπαιδευτικός δεν έχει αποδεχθεί την απόλυσή της και διεκδικεί το αυτονόητο: να συνεχίσει κανονικά τα μαθήματά της.

Να ανακληθεί ΤΩΡΑ η απόλυση της εργαζόμενης εκπαιδευτικού Ελπίδας Νασιοπούλου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο «Πρωτοπορία» την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 17:00 (Μητροπολίτου Τιμοθέου 18, Ν. Ιωνία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου