Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ζωγράφου: Ελπιδοφόρα η μαζική λαϊκή απάντηση στη βίαιη έξωση της Ι. Κολοβού

Άμεση μαζική λαϊκή απάντηση δόθηκε στους δρόμους του Ζωγράφου από την προλεταριακή νεολαία, από τα σωματεία εργαζομένων και από τους δεκάδες φορείς του ταξικού-λαϊκού κινήματος στη βίαιη έξωση της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού.

Από όλους δόθηκε η υπόσχεση: ότι δεν παραδινόμαστε, ότι η Ι. Κολοβού δεν είναι μόνη. Ότι δρόμο το δρόμο, πλατεία την πλατεία, επιχείρηση την επιχείρηση αν θελήσει ο λαός μπορεί να χτυπήσει και πεισμωμένος να σπάσει το κλίμα τρόμου του Κεφαλαίου. Η σημερινή πορεία ήταν μια απάντηση ελπιδοφόρα που δείχνει στα λαϊκά στρώματα το δρόμο της ταξικής ενότητας και της αντίστασης.

Υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό! Διαφωνεί κανείς; Ναι! Διαφωνούν όλα τα παράσιτα που τρέφονται από την εργατική τάξη. Αυτό το σύνθημα και τόσα άλλα φωνάχτηκαν ξεσηκώνοντας τη γειτονιά. Ο κόσμος στα μπαλκόνια χειροκροτούσε. Εξώσεις, απολύσεις, μαύρη εργασία να τι προστατεύει η αστυνομία. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Διαφωνεί κανείς; Ναι! Ο κόσμος του κεφαλαίου και των κτηματομεσιτών. Ο λαός μας παλεύει για τη στέγαση. Η εργατική τάξη είναι κάτω από τη μπότα του ενοικίου. Η συνταξιούχος Ι. Κολοβού σήμερα έγινε ο δικός μας άνθρωπος, η γειτόνισσά μας, αυτή που στενάζει για να βγάλει το μήνα. Και μπήκε και μια κόκκινη γραμμή από άκρη σε άκρη της χώρας βλέποντας σήμερα τον τρόπο που της επιτέθηκε το κράτος. Ή με την Ι. Κολοβού και το δικαίωμα στη στέγαση ή με τα κοράκια του κεφαλαίου. Τέλος! Δεν υπάρχει ναι μεν αλλά…

Η σημερινή πορεία άνοιξε έναν δρόμο ταξικής αλληλεγγύης και μια συζήτηση που είναι επιτακτική, την ενότητα των «από κάτω».

Στα θετικά της σημερινής συγκέντρωσης και πορείας είναι η αντιμετώπιση των προβοκατόρων του ΣΥΡΙΖΑ από κόσμο του λαϊκού κινήματος. Τους απομόνωσε ως κοινούς προβοκάτορες κάτω από κάτι νεραντζιές που κρυβόντουσαν με αρχηγό τον Παππά και δε τους επέτρεψαν να συμπορευτούν ούτε για αστείο. Ενώ τους υπενθύμιζαν το βρώμικο ρόλο τους όταν κυβέρνησαν τον ελληνικό καπιταλισμό και υπέγραφαν τα αντιλαϊκά μνημόνια. Οι προβοκάτορες του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που δεν χωράνε στην πάλη του λαού μας για ζωή.

Οργάνωση και αγώνας, αντίσταση και πάλη

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου