Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Προκήρυξη της Βίδας για την Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι και άνεργοι.

Η επίθεση στην εργατική τάξη από τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους είναι ολομέτωπη. Δεν μπορεί άλλο η εργατική τάξη να ανταπεξέλθει στη ζωή που της επιβάλουν και της ρουφούν το αίμα με κάθε τρόπο. Μετά τη δουλειά και την εντατικοποίηση στο κάτεργο του αφεντικού, ο ιδιοκτήτης με το νοίκι, ο έμπορας με τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και κάθε παράσιτο που τρέφεται από τους προλετάριους να ζητά λεφτά για τις ανάγκες των εργατολαϊκών μαζών. Ο φροντιστηριάρχης, ο κλινικάρχης, οι έμποροι που χτίζουν περιουσίες πάνω στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και του ΕΣΥ.

Η επίθεση στην εργατική τάξη είναι πολυμέτωπη και η εργοδοτική τρομοκρατία είναι αυτή που σπέρνει φόβο και τρόμο. Οι απολύσεις, οι κάθε είδους εκβιασμοί ανά κλάδο, ο πέλεκυς της ανεργίας, η εντατικοποίηση, τα σακατέματα και οι εργοδοτικές δολοφονίες αυτές είναι οι συνθήκες που οι εργάτες παλεύουν για το ψίχουλο που το λένε μεροκάματο.

Η επίθεση στην εργατική τάξη είχε και έχει δίπλα της τους ρουφιάνους, τους αποστάτες, τους κολαούζους των αφεντικών, την εργατική γραφειοκρατία και όσους έσπειραν αυταπάτες μέσα στις γραμμές των εργατολαϊκών μαζών ότι διορθώνεται το καπιταλιστικό σύστημα, όσους πήγαν να αμβλύνουν την ταξική αντίθεση βάζοντας σε μόνιμη υποχώρηση και παραχωρήσεις «υπευθυνότητας» τους εργάτες.

Η επίθεση στην εργατική τάξη για να απαντηθεί χρειάζεται ανατροπή των συσχετισμών και χτίσιμο εργατολαϊκού μετώπου που θα αναμετρηθεί με την στρατηγική της αστικής τάξης.

Η ηττοπάθεια και μαυρίλα δεν πρέπει να μας παγώνει, έχουμε χρέος να αντισταθούμε στους χώρους εργασίας  και στις γειτονιές, να διεκδικήσουμε όσα μας κλέβουν οι καπιταλιστές. Η εργατική τάξη είναι αυτή που με τη δουλειά της κινεί την οικονομία, αυγατίζει τα κέρδη των αστών, φτιάχνει και μεταφέρει το κάθε τι. Πουλάει την εργατική της δύναμη ως εμπόρευμα. Και είναι η τάξη που αν καταλάβει τη δύναμη της μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Την θέλουν κάτω, μας θέλουν κάτω, να προσκυνάμε, να παρακαλάμε και να διαλέγουμε στο παραβάν κάποιον από το πολιτικό προσωπικό τους ως σωτήρα.

Η εργατική τάξη κρέας στη μισθωτή σκλαβιά τον καιρό της ειρήνης, κρέας στα κανόνια τον καιρό του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αυτή είναι η αλήθεια. Η εργατική τάξη είναι ένα εξάρτημα κερδών που το διαχειρίζονται ανάλογα τα ταξικά συμφέροντα των μονοπωλιστών του ιμπεριαλισμού που δίνουν και τον τόνο της εκμετάλλευσης στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ακολουθούν οι κομπραδόροι. Οι εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης των εξαρτημένων χωρών που τσαλαπατάν διπλά το προλεταριάτο γιατί βγάζουν κέρδος, τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές δανειστές ρουφούν ότι βγάζει αυτή η χώρα.

Η εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα μπορούν να μπουν φραγμός σε αυτή τη λεηλασία. Με την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα.

Παρά τους δύσκολους και αρνητικούς συσχετισμούς καλούμε όλους και όλες να συσπειρωθούνε γύρω από τα σωματεία και κάθε φορέα ταξικής αντίστασης που συσπειρώνει τον εργατόκοσμο και να κάνει δική του υπόθεση την απεργία στις 9 Νοέμβρη. Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των εργατών θα δώσει απάντηση στην κυβέρνηση και θα δείξει τα δόντια σε όλους. Η ώρα είναι τώρα. Προλετάριοι σκεφτείτε τις ζωές σας, κάντε το βήμα, στηρίξτε την απεργία. Μην παραδίνεστε. Η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, το στεγαστικό δεν λύνονται με προσευχές…

Ζήτω η εργατική μας τάξη. Όλοι και όλες στην ενίσχυση της απεργίας με ταξικές θέσεις και παλλαϊκή ενότητα.

Απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις

Απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Ενάντια στο ντόπιο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές-πάτρωνες

Διαβάστε ακόμα:

ΣΣΕ - Αυξήσεις στους μισθούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου