Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από την παρέμβαση στο Φροντιστήριο «Πρωτοπορία»

Σήμερα δόθηκε μια πρώτη απάντηση στους εργοδότες του φροντιστηρίου «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία που θέλουν να απολύσουν (στη μέση της χρονιάς) την εργαζόμενη εκπαιδευτικό Ελπίδα Νασιοπούλου, η οποία είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων».

Από την πρώτη στιγμή της παρέμβασης υπήρξε μπροστά από την είσοδο του φροντιστηρίου, που δεν λειτουργούσε, αστυνομία. Αντιπροσωπεία του σωματείου συναντήθηκε με τους φροντιστηριάρχες που, αφού πρώτα απέλυσαν εργαζόμενη επειδή μίλησε στους μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σήμερα, αντί να σκύψουν το κεφάλι, είχαν την προκλητική στάση του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!

Όταν οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν από αντιπρόσωπο του σωματείου για την προκλητική στάση των εργοδοτών χωρίς να παίρνουν πίσω την απόφαση απόλυσης, ακούστηκαν ακόμα πιο έντονα τα συνθήματα «η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει», «πάρτε πίσω την απόλυση» και φωνές έκαναν ηχηρό το μήνυμα πως «η φίμωση δεν θα περάσει».

Η αστυνομία προσπάθησε να ανακόψει τους συγκεντρωμένους που ζητούσαν δυναμικά απαντήσεις, ενώ τα αφεντικά τόλμησαν να σηκώσουν και χέρι. Η δυναμική απάντηση των διαδηλωτών δεν άφησε περιθώρια για τραμπουκισμούς γι’ αυτό και ο επικεφαλής της αστυνομίας κάλεσε δυνάμεις ενίσχυσης. Μια διμοιρία «μπλε» έκανε την εμφάνισή της χωρίς όμως να εμπλακεί.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους και σε περαστικούς η ανακοίνωση της Βίδας για την υπόθεση.

Οι εργολάβοι της εκπαίδευσης έδειξαν ακόμα μια φορά την «παιδεία» εκμετάλλευσης και ψευτομαγκιάς που τους διακατέχει. Η ταξική αλληλεγγύη στην εργαζόμενη εκπαιδευτικό είναι δεδομένη. Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη στις 16:00, έξω από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» Ν. Ιωνίας (Μητροπολίτου Τιμοθέου 18).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου