Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Αλληλεγγύη στους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

Εφετείο, φυλακές Κορυδαλλού, 16 Νοέμβρη 

Την Τετάρτη 16 Νοέμβρη ξεκινά το εφετείο για τους 11 κρατούμενους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Στην πρώτη δίκη είχαμε γίνει θεατές μιας φάρσας η οποία εμπεριείχε εμπαιγμό αλλά και βία από ένα αστικό δικαστήριο το οποίο εκ των προτέρων είχε αποφασίσει, προδικάσει και έπειτα καταδικάσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες με ποινές φυλάκισης 33 χρόνια έκαστος!

Έχουμε αναφερθεί παλιότερα στην υπόθεση. Οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι κατηγορούνται για συμμετοχή και σχεδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι κατηγορούμενοι, που δεν αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, όπου υπήρξε παραδοχή ενός εκ των κατηγορουμένων για την ευθύνη της υπόθεσης, καταδικάστηκαν με μεγαλύτερες ποινές από τους ναζιφασίστες της χρυσής αυγής, επειδή αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες συγκατοικούσαν. Το τελευταίο το αναφέρουμε για να δούμε την επιλεκτικότητα της αστικής δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη οι αγωνιστές πολιτικοί κρατούμενοι θα παραστούν στο εφετείο με την προσδοκία ότι θα γίνει μία δίκαιη δίκη, που θα ακουστεί τουλάχιστον αυτή τη φορά η φωνή τους και θα γίνει η διαδικασία όπως πρέπει να γίνει. Ευχόμαστε αυτή τη φορά να γίνει όντως έτσι.

Από την άλλη βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Η αστική τάξη της Ελλάδας πιάνει το νήμα εκεί που το άφησε η τουρκική αστική τάξη. Ένα νήμα με πλούσια ιστορία καταδιώξεων, κυνηγητού και βασανιστηρίων απέναντι σε κάθε αγωνιστή που έρχεται σε ρήξη με το τούρκικο κεφάλαιο και το αντιπαλεύει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν και ευχόμαστε την γρήγορη απελευθέρωσή τους και την επιστροφή τους στον αγώνα για μια καλύτερη Τουρκία και έναν ομορφότερο κόσμο.

Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους για δίκαιη δίκη

Άμεση απελευθέρωση των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου