Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΣΣΕ - Αυξήσεις στους μισθούς

Απεργία 9 Νοέμβρη

Σε ένα μέλλον που μοιάζει δυσοίωνο για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, σε μια περίοδο που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τα αφεντικά εντείνουν την εκμετάλλευση με κάθε τρόπο. Πρέπει να διατηρήσουν και να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Τα κάθε είδους παραθυράκια ανοίγονται για τους εκμεταλλευτές από όλες τις αστικές κυβερνήσεις. Για «νέους» τρόπους αφαίμαξης του ιδρώτα των εργαζομένων, για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Η νέα εργατική βάρδια μπαίνει στη μισθωτή σκλαβιά με δεμένα χέρια.

Εργαζόμενοι μέσω εργολάβων, συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οχτάμηνες, τρίμηνες, μηνιαίες, μέχρι και ολιγοήμερες), συμβάσεις έργου (όταν το εκάστοτε έργο τελειώνει ξανά στην ουρά της ανεργίας), μαύρη και αδήλωτη εργασία, εργασία με μπλοκάκι, απελευθέρωση απολύσεων κοκ.

Σε μία χώρα εξαρτημένη, προσδεμένη στους ιμπεριαλιστές-δανειστές, που πέρασαν από πάνω της (πάνω από τα κορμιά των εργαζομένων δηλαδή) μνημόνια, ένα κάρο αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά νομοσχέδια, η επίθεση στην εργατική τάξη φαίνεται να προχωρά αδιάκοπα.

Τα αφεντικά στοχεύουν, πέρα από όλα τα άλλα, στη διάσπαση των εργαζομένων. Νέοι-παλιοί, εργολαβικοί και μη, «καλύτερα» αμειβόμενοι-χαμηλόμισθοι, «μόνιμοι» και μη, «δουλευταράδες» και «τεμπέληδες», «καλοί» και «κακοί». Δυστυχώς για όποιον/α αναγκάζεται να πουλά την εργατική του/της δύναμη για να ζήσει και έχει την εμπειρία από τους χώρους της μισθωτής σκλαβιάς το παραπάνω σε αρκετές περιπτώσεις πετυχαίνεται.

Έτσι, σήμερα, γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ η πάλη για την κατάκτηση, συνολικά της εργατικής τάξης, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ταξική ενότητα θα σφυρηλατηθεί και μέσα από αυτή την ταξική διεκδίκηση. Μια διεκδίκηση που πρέπει με επιμονή να δουλευτεί συνολικά πολιτικά αλλά και ξεχωριστά σε κάθε κλάδο. Με αυξήσεις στους μισθούς αλλά και με όρους ανταγωνιστικούς με δικαιώματα σε όλα τα πεδία χωρίς περιθώρια για «αλχημείες» των καπιταλιστών. Με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης που παράγει τον πλούτο και σήμερα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις

Απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Ενάντια στο ντόπιο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές-πάτρωνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου