Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Μετά τα μαύρα εμφανίζονται και τα ροζ κοράκια…

Σαν τα κοράκια περιμένουν κάποιο γεγονός για να το εκμεταλλευτούν και να το παίξουν δήθεν φιλολαϊκοί. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο σπίτι της συνταξιούχου Ι. Κολοβού εκπροσωπώντας τη μεγάλη «προοδευτική» παράταξη της αριστεράς του Κεφαλαίου… Ήταν αναμενόμενο. Τέτοια ευκαιρία για φτηνό λαϊκισμό και εικονική αλληλεγγύη δεν έπρεπε να χαθεί… Την μέρα της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας οι προβοκάτορες του ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Παππά «τα άκουσαν τα γαλλικούλια» από κόσμο που έχει μνήμη και δεν είναι χρυσόψαρο. Έχει δυσκολίες πλέον αυτό το τροπάρι…

Ο κύριος Τσίπρας λοιπόν, ο τσιτσερόνε του Κεφαλαίου και ο υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών ως πρώην πρωθυπουργός πήγε να δείξει την αλληλεγγύη του στη συνταξιούχο Ι. Κολοβού την επόμενη μέρα μαζί με την προσωπική φρουρά του. Εμείς θυμόμαστε το συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας που τους φλόμωσαν τα ΜΑΤ με δακρυγόνα και χτύπησαν τους απόμαχους της δουλειάς επί ΣΥΡΙΖΑ…

Πήγε στο σπίτι της Κολοβού και της έκανε και μάθημα, προσπαθώντας να βαφτίσει το κρέας ψάρι, ότι δεν έχουν σχέση αυτοί οι εξουσιαστές με τους άλλους… ότι δε φταίνε, ότι δεν ευθύνονται... Και είναι ντροπή και μόνο που βλέπει κανείς το βίντεο. Να κρατάς μια γυναίκα που δέχτηκε τέτοια βία, να την κοιτάς στα μάτια και να της λες πολιτικές ψευτιές, προσπαθώντας να γίνεις πειστικός στο πανελλήνιο.

Φυσικά και το βίντεο δεν το έκανε για την Ι. Κολοβού αλλά για όσα ακούγονται για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Το έκανε για να μαζέψει ψηφαλάκια από όσους και όσες έχουν καραμέλες αυταπάτης στο στόμα για την «αλλαγή».

Η υπογραφή του αντιλαϊκού μνημονίου δεν ξεχνιέται. Η συμμετοχή της αριστεράς του Κεφαλαίου στην εθνική ενότητα της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και της καταπίεσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν ξεχνιούνται. Έχει χρέος το ταξικό ανταγωνιστικό κίνημα να φωτίζει το δρόμο προς την κοινωνική ανατροπή ενάντια στους ψεύτες και τους αριστερούς σαλτιμπάγκους της σοσιαλδημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν τα είπαμε στους δρόμους... να τα πούμε και στις κάλπες

Λωτονοστιμιές της αριστεράς και της προόδου

Νεολαίοι ΣΥΡΙΖΑ: Κρίμα που πέθανε ο Νόλτε...

Καμαρωτά χαρούμενα τα νιάτα του Θ. Καρτερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου