Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

«Είμαστε κυβέρνηση του ΣΕΒ»…

Θα παρακαλούσαμε κάθε εργαζόμενο/η της χώρας μας να παρακολουθήσει την εντεκάλεπτη ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη στα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2022. Είναι πραγματικά αποκαλυπτική και δείχνει όλο το εύρος της αντίληψης του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης. Για ποιόν παλεύουν και αγωνίζονται, για ποιανού τα συμφέροντα νομοθετούν, ποιους εξυπηρετούν και γιατί κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να κρατάν την εργατική τάξη εγκλωβισμένη στο δόκανο του ντόπιου κεφαλαίου αλλά και των ιμπεριαλιστών δανειστών.

Μπροστά σε τέτοιες δηλώσεις δεν χρειάζονται σχόλια πολλά μόνο συμπεράσματα να βγαίνουν. Οι άνθρωποι τιμάνε την τάξη τους, έχουν συνείδηση του ποιοι είναι και τι θέλουν. Και το πετυχαίνουν είναι η αλήθεια. Δυστυχώς η εργατική τάξη αργεί ακόμα να δει τα πράματα όπως ακριβώς τα αναλύει ο υπουργός και να κινηθεί ανάλογα με τα δικά της ταξικά συμφέροντα.  

Δείτε πόσο καθαρά και ξάστερα είναι τα λόγια του: «Συχνά στη Βουλή ακούω ότι είμαστε κυβέρνηση του ΣΕΒ. Όταν μου το λένε εμένα αυτό το θεωρώ τίτλο τιμής και όχι κατηγορία. Διότι είναι λογικό για έναν Υπουργό Ανάπτυξης να ακούει την αγορά. Αλλιώς, αν νομοθετεί από μόνος του, δεν κάνει για αυτή τη θέση. Ούτε νομοθετεί ο Υπουργός ενάντια στην αγορά. Ο Υπουργός  νομοθετεί για να διευκολύνει την αγορά και να πηγαίνει η αγορά καλύτερα. Αυτό είναι το πνεύμα. Άρα, μια χαρά είναι και ο ΣΕΒ και όλοι οι άλλοι συλλογικοί φορείς εκφράσεως της επιχειρηματικότητας στη χώρα».

Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να βγει στο προσκήνιο της ιστορίας όχι σαν ακολουθητής αλλά σαν πρωτοπόρα δύναμη ανατροπής, αρκεί να το θελήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου