Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Green Properties»

Από τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της
 «Green Properties» στη Καλλιθέα

Μνημόνια, ψήφιση αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών νομοσχεδίων, ένα νομικό οπλοστάσιο στα χέρια των αφεντικών για χρήση, ενάντια σε αυτούς και αυτές που δεν παραδίνονται, που σηκώνουν κεφάλι για να μη περάσει η επίθεση του Κεφαλαίου. Με πάτημα και το τελευταίο έκτρωμα του «ν. Χατζηδάκη» τα αφεντικά έχουν προχωρήσει σε ένα πογκρόμ απολύσεων, που φαίνεται να στοχεύει πρωτοπόρους εργαζόμενους/ες. Βρήκαν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν αυτές και αυτούς που τους «χαλάνε τη σούπα» μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ένα παράδειγμα για τα όσα αναφέρονται παραπάνω είναι οι τουλάχιστον 11 απολύσεις μισθωτών μηχανικών που έγιναν από την εταιρεία «Green Properties», που εδρεύει στην Καλλιθέα. Φυσικά η επιλογή των συγκεκριμένων εργαζομένων, που η εργοδοσία θέλει να τους βγάλει εκτός, δεν έγινε τυχαία. Είναι μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, απεργούν, διεκδικούν συλλογικά, σπάνε στην πράξη τις «ατομικές διαπραγματεύσεις» και την ησυχία στο χώρο δουλειάς, που θέλουν να επιβάλλουν τα αφεντικά.

Σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από την εταιρεία (31/1), με αίτημα την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και αλληλέγγυων, αυτό που αντίκρισαν οι συγκεντρωμένοι ήταν κλειστά γραφεία, αστυνομία και μπράβους που είχε στείλει η εργοδοσία.

Ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις μεθόδους των αφεντικών. Εκμετάλλευση, απολύσεις, τρομοκρατία.

Το τελευταίο διάστημα δύο συνάδελφοί μας σε έργο του ΔΕΔΔΗΕ απολύθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ Καλλιθέας και εργολάβο. Την ίδια τακτική συναντήσαμε και εμείς στην κινητοποίησή μας: κλειστές πόρτες, αστυνομία και «υπεύθυνους ασφαλείας». Δε συναντήσαμε την ίδια τακτική όσον αφορά το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, που γύρισε την πλάτη στους δύο εργαζόμενους, καθιστώντας το συνένοχο στην απόλυσή τους.

Είμαστε και εμείς δίπλα σε κάθε εργαζόμενο/η που αγωνίζεται και εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στο ΣΜΤ και στους εργαζόμενους της «Green Properties» που διεκδικούν:

- Ανάκληση των ομαδικών εκδικητικών απολύσεων

- Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)

- Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα τις ετήσιες άδειες.

- Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

- Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.

- Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)

Καμία απόλυση να μη μείνει αναπάντητη!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Όπλο μας η ταξική ενότητα και η συναδελφική αλληλεγγύη!

Πρωτοβουλία «εργολαβικών» εργαζομένων για την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ

Διαβάστε ακόμα:

Προς υποστήριξη των δύο απολυμένων από ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβο

«...Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας μας γύρισε την πλάτη»

Για την περίπτωση των δύο απολυμένων από ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου