Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΠΑ Υποδομών: Να παρθούν πίσω οι 7 απολύσεις από την «ITALGAS»

Η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ περνάει στα χέρια της «ITALGAS»

Ο «μετασχηματισμός» στον κλάδο της ενέργειας και συγκεκριμένα στο Φυσικό αέριο έφερε τη διάσπαση της ΔΕΠΑ Α.Ε. σε τρεις εταιρείες: την ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, την ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και την ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ. Η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στον ιταλική όμιλο «ITALGAS SpA» έναντι 733 εκατ. ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση η πίτα κόβεται και μοιράζεται με τους εργαζόμενους να παρακολουθούν τις εξελίξεις, που διαδραματίζονται κάθε φορά στον κλάδο της ενέργειας και παντού, γνωρίζοντας πως τα όποια μονοπωλιακά συμφέροντα σχεδιάζονται πάνω στις πλάτες τους.

Οι εργαζόμενοι σε όλο αυτό το χορό των ιδιωτικοποιήσεων και του μοιράσματος της πίτας βρίσκονται στον τοίχο. Η εκμετάλλευση τους είναι βαθιά, σε ένα καθεστώς χωρίς δικαιώματα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και σε ένα σύστημα εργολαβοποίησης.

Στις 31/1 εφτά εργαζόμενοι απολύθηκαν από την «ITALGAS» απροειδοποίητα και χωρίς καμία αιτιολόγηση. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάζονται στον όμιλο ΔΕΠΑ από 3 έως και 20 συνεχόμενα χρόνια. Η «ITALGAS» αποφάσισε να μην τους ανανεώσει τις συμβάσεις, δηλαδή να τους απολύσει και να εξωθήσει ακόμα 7 εργαζόμενους στην ανεργία.

Ακόμα μια περίπτωση που εργαζόμενοι από τη μια μέρα στην άλλη στέλνονται στην ανεργία, με τον κάθε όμιλο, την κάθε εταιρεία, τον κάθε εργολάβο να έχουν λυμένα τα χέρια από όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στη φαρέτρα τους από τις πολιτικές του Κεφαλαίου.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ 7 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου