Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Το Στάλινγκραντ δεν βεβηλώνεται…

Επ’ ευκαιρίας των 80χρονων από την τεράστια νίκη του Κόκκινου Στρατού και του Σοβιετικού Λαού στο Στάλινγκραντ, με την παράδοση των ανδρών της 6ης Στρατιάς του Φον Πάουλους, θα πρέπει να ξαναμιλήσουμε στους νεότερους ανθρώπους για το ιστορικό αυτό έπος. Το έχουν χρέος όλοι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που πιστεύουν στην κομμουνιστική υπόθεση.

Με την καθοδήγηση του Στάλιν η ΕΣΣΔ ξεκίνησε μια στρατιωτική αντεπίθεση που την έφερε να καρφώσει την Κόκκινη Σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ και να ανοίξει μια νέα εποχή για τους λαούς του κόσμου.

Θα σταθούμε σε κάτι πολύ βασικό που είναι και η γραμμή μας όσον αφορά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη και τον Πατριωτικό Πόλεμο: καθήκον μας είναι να μην περάσει το «κόψε ράψε» από όλων των ειδών τους εμπόρους σύγχυσης.

Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους λαούς της ΕΣΣΔ, ανήκει στο Κόμμα των Μπολσεβίκων, ανήκει στον σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής και στην αγάπη για τη σοσιαλιστική πατρίδα όλων των ανθρώπων που ξεσκλάβωσε η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Οι μεγαλορώσοι σωβινιστές και ο ρώσος ιμπεριαλιστής εισβολέας Πούτιν δεν έχουν καμία σχέση με την Λενινιστική-Σταλινική ΕΣΣΔ. Λερώνουν την πραγματική απελευθερωτική διάσταση του Στάλινγκραντ με τη σημερινή αντιδραστική φύση του ρώσικου ιμπεριαλισμού και της αντεπαναστατικής πολιτικής τους. Είναι αυτοί που έθαψαν την απόπειρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και έφαγαν σαν τις ύαινες τον πλούτο της σοσιαλιστικής οικονομίας, που έχτισε με το αίμα και τον ιδρώτα του ο σοβιετικός λαός. Είναι αυτοί που ως απόγονοι των παλινορθωτών θέλησαν να μετατρέψουν  τη Σοβιετική Γή ξανά σε φυλακή των λαών κάτω από την μπότα των νεοτσάρων.

Έτσι και στη χώρα μας κάθε είδους αντικομμουνιστές φιλοπουτινικοί αλλά και τροτσκιστές(!) είναι βέβηλοι όταν δήθεν τιμούν το Στάλινγκραντ ή το κάνουν εθιμοτυπικά σημαία, με παχιά λόγια και αναρτήσεις που «αποχρωματίζουν» το Στάλινγκραντ από τον Στάλιν και τους Μπολσεβίκους.

Προτείνουμε σε όλους τους νέους αναγνώστες να διαβάσουν και να μάθουν την αλήθεια για το Στάλινγκραντ και να αντιταχθούν στους καθοδηγητές της πουτινικής αριστεράς.

Να διαβαστεί από κάθε νέο/α αγωνιστή/τρια το Ιστορικό Εγχειρίδιο «Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος και η σημασία της Αντιφασιστικής Νίκης», που εκδόθηκε από την Κόκκινη Βιβλιοθήκη και την Ομάδα Προλεταριακής Αυτομόρφωσης τον Ιούλη του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου