Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Μπλίνκεν ανεπιθύμητος!

Συγκέντρωση Τρίτη 21/2, 19:00, μετρό Μέγαρο Μουσικής

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν στη χώρα μας πραγματοποιείται καθώς η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος κλείνουν έναν χρόνο.

Μια μαύρη επέτειος για τους λαούς. Με χιλιάδες νεκρούς, ορφανά, σακατεμένους και ανυπολόγιστες καταστροφές υποδομών για τον Ουκρανικό λαό. Έναν λαό που τον έχουν κάνει «σάντουιτς» οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και της Ανατολής.

Ο ρώσικος και κινέζικος ιμπεριαλισμός από τη μία και από την άλλη ο βορειοαμερικάνικος και αγγλικός ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ (με κυριάρχους τους γάλλους και γερμανούς ιμπεριαλιστές). Με όλες τις αντιθέσεις μεταξύ τους, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, προσπαθούν να φτιάξουν μπλοκ δυνάμεων, έτσι ώστε να πλασαριστούν στο νέο ξαναμοίρασμα που διεξάγεται και συνεχώς παίρνει χαρακτηριστικά όλο και πιο ολοκληρωτικής αναμέτρησης.

Ο Μπλίνκεν με την ιδιότητα της ιμπεριαλιστικής επιτήρησης έρχεται στη χώρα μας, έτσι ώστε να ζητήσει και φυσικά να πάρει όλες τις εγγυήσεις από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Μιας τάξης η οποία έχει την εξάρτηση και την παροχή υπηρεσιών για τα «μεγάλα αφεντικά» στο DNA της.

Αυτή η ντόπια αστική τάξη είναι που κινείται επικίνδυνα, όταν σε τέτοιες πολεμικές συνθήκες λειτουργεί ως λιμαρισμένη λόγχη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ρίξει τον λαό μας σε περιπέτειες, που θα οδηγήσουν σε νέες καταστροφές.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν, ενός εμπρηστή πολέμου που εκπροσωπεί τα αμερικανικά μονοπώλια, μόνο ανασκούμπωμα και φοβίες γεννάει σε όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους και σε όποιον και όποια δεν θέλει ένα νέο αιματοκύλισμα λαών στο όνομα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν δεν έρχεται να «αναβαθμίσει» την ντόπια αστική τάξη ως προς την ανταγωνιστική της τούρκικη για το ποιος θα είναι ο θεματοφύλακας της περιοχής, όπως παπαγαλίζουν τα ελληνικά μέσα, μιλώντας όλο νόημα για «επιτυχία και σημαντική εξέλιξη». Το αντίθετο συμβαίνει και αυτό φαίνεται από τους πολεμικούς εξοπλισμούς και το «χάιδεμα αυτιών» και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Το πώς θα αξιοποιηθεί ο εθνικισμός και ο σωβινισμός από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι ένα τεράστιο ζήτημα και αυτό φάνηκε ολοκάθαρα στο Ουκρανικό ζήτημα. Το πώς το εκμεταλλεύτηκαν για τις επιδιώξεις τους οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι μυστικές υπηρεσίες τους. Έτσι, η εφεδρεία του εθνικισμού-σωβινισμού, που μόνο κακό κάνει για τους λαούς και το παγκόσμιο προλεταριάτο, είναι άλλο ένα χαρτί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ο λαός μας το ξέρει καλά αυτό, ειδικότερα με την τυχοδιωκτική μικρασιατική εκστρατεία για λογαριασμό των αγγλογάλλων ιμπεριαλιστών.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχολαϊκά στρώματα, τη νεολαία απέναντι. Ας ακουστεί όσο πιο δυνατά: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο πόλεμος

Ενάντια στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ενάντια στους Δυτικούς και Ανατολικούς ιμπεριαλιστές

Έξω οι βάσεις του θανάτου. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την ντόπια αστική τάξη

Ζήτω η ειρήνη και φιλία των λαών

Ανεξαρτησία και σοσιαλισμός/κομμουνισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου