Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Καλώς τα παιδιά της ταξικής φλυαρίας…

Αντιγράφουμε από τη σελίδα του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας την παρακάτω ανακοίνωση (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Το Κλαδικό Σωματείο καταγγέλλει την Italgas, η οποία χθες Τρίτη 31 Γενάρη, προχώρησε σε 7 απολύσεις εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ Υποδομών. Οι συνάδελφοι εργάζονταν στο γνώριμο καθεστώς ομηρίας μέσω εργολάβου (κάποιοι από τους οποίους εργάζονταν έως και 15 χρόνια) και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εργασίας τους.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επίθεση που εξαπολύει η Italgas εκμεταλλευόμενη τα προηγούμενα στάδια αντεργατικών επιθέσεων απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση και το διαχωρισμό. Με αέρα στα πανιά της από τον αντεργατικό ν. Χατζηδάκη και εκμεταλλευόμενη το καθεστώς της διευρυμένης εργολαβοποίησης, προχωράει σε αυτές τις απολύσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται. Ανάπτυξη μόνο για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Η εργοδοσία υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο! Θα βρει μπροστά της την αντίδραση των εργαζομένων και των Σωματείων τους. Θα βρει τοίχο.

Συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο διεκδικούμε:

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Κατάργηση της εργολαβοποίησης εδώ και τώρα.

Οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβου να αποκτήσουν εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου απευθείας με τις εταιρείες της ΔΕΠΑ με ίσα δικαιώματα και απολαβές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση καλούσε και σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΠΑ στη Μεσογείων. Με μια πρώτη ματιά η ανακοίνωση δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα και σθένος για το δίκιο των εργαζομένων. Ειδικά με την πρόταση που λέει ότι θα βρει τοίχο η εργοδοσία. Το ευχόμαστε. Όμως υπάρχει μια υπόθεση που το Σωματείο δεν έβαλε πλάτη και δεν βρήκε συνδικαλιστικό τοίχο η εργοδοσία. Δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ Καλλιθέας που έβγαλε την «εντολή απομάκρυνσης» των δύο εργαζομένων και ο εργολάβος Γκανάς Κωνσταντίνος που εκτέλεσε αυτή την εντολή (Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά).

Για τους δύο απολυμένους (ο ένας και στο ΔΣ του Σωματείου) δεν έβγαλε άχνα το… ταξικό σωματείο. Για τους ίδιους λόγους που υπογραμμίσαμε στο παραπάνω κείμενο και λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, οι δύο «εργολαβικοί» καταμετρητές απολύθηκαν και πετάχτηκαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι από τη δουλειά τους, μόνο που το σωματείο έπαιξε το ρόλο των τριών πιθήκων…

Το… ταξικό σωματείο γιατί κατάπιε τη γλώσσα του; Η στήριξη των δύο δεν θα είχε κάποιο όφελος για τη διοίκηση του σωματείου; Τι άλλαξε μετά από τρεις μήνες σιωπής; Τώρα στα κοντινά βέβαια είναι και οι αρχαιρεσίες…

Όπως και να χει οι δύο απολυμένοι «εργολαβικοί», με την Πρωτοβουλία και τη Συνέλευση Αλληλεγγύης δίπλα τους, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επαναπρόσληψή τους στο έργο της καταμέτρησης του ρεύματος και να παρεμβαίνουν στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο ν. Χατζηδάκη έλυσε τα χέρια στους εργοδότες για τσεκούρι στους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι μέσα από την ταξική πάλη βγάζουν τα συμπεράσματά τους και εκτιμούν τους ταξικούς από τους «ταξικούς»…

Διαβάστε ακόμα:

Προς υποστήριξη των δύο απολυμένων από ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου